שבר באגן - השלכות לעתיד

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

25/09/2006 | 15:09 | מאת: דנה

שלום, אני בת 17 ולאחרונה שברתי את האגן (רמוס פוביס משמאל) עקב נפילה מגובה. הרופאים אמרו שאין טעם לנתח כרגע - אולי בעתיד. השאלה שלי היא מה יכולות להיות ההשלכות של שבר כזה בגילאים יותר מאוחרים (כאבים? ניתוחים?) וממה אני צריכה להיזהר? תודה, דנה

26/09/2006 | 10:45 | מאת: ד"ר תומר קרבאל

שלום דנה אני מבין שמדובר בשבר רמוס פוביס משמאל ללא תזוזה או עם תזוזה לא משמעותית. מנגנון השבר- נפילה על הצד- האם כך?. מדובר בשבר באנרגיה נמוכה, דהיינו, אין פגיעה ביציבות האגן או באיברים פנימיים. השבר יתחבר בתוך 6-8 שבועות. אין צורך בניתוח. לא תסבלי בעתיד מתופעות לוואי. לא אמורה להיות בעיה עתידית בלידה. בברכה ד"ר קרבאל

07/12/2007 | 21:28 | מאת: ליליה אולן

שלום רב: אני ביתנסות כלינית במחלקה כירורגית ילדים מציגה דיון כליני על שבר באגן. אם יש לך אפשרות לישלוח מידע מעניין על הנושא:שבר באגן... תודה ליליה אולן

18/11/2008 | 14:51 | מאת: פנינה

שלום רב אבא בן 80 נפל ושבר את האגן אושפז במחלקה אורטופדית אציין שהוא אנמי המוגלובין 7 הוא נפל ביום שישי אושםז ביום ראשון קיבל 2 מנות דם ושקית נוזלים . ונפטר ביום שלישי בתעודת פטירה כתוב בצקת ריאות ואנמיה האם השבר יכל היה לגרום למוות תודה פנינה

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית