בעיות צוואר

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

19/03/2007 | 22:52 | מאת: יש

בעקבות כאבים באזור ביצעתי בשנת 2004 בבדיקת ct אובחן דיסק s1-l5 בלט דיסק מרכזי שטוח משיק לקדמת השיק התקאלי מאחר והכאבים לא נפסקו והתגברו עם הגבלת תנועות קשות גב צוואר והקרנה ליד ימי שכמות ביצעתי ct צוואר בשנת 2005 התגלה עקמת גבית צוואריתוב ct צוואר בלט דיסק 'c5-c6 c2-c3 'c3-c4'c4-c5 ואוסטאפיטים אחוריים בחוליה c6 הגורמים להיצרות ברצסוס הלטרלי הימיני. באבחון סיטי משנת 2007 מותני התגלו שינויים ניווניים בין כל המפרקים הפצטלים ובמפרקים הסקרו איליאקליים בלט דיסק הבין חולייתי L3-L4 בלט דיסק בין חולייתי s1-l5 גורם להטבעה של גבולו האחורי על השיק הטקאלי. וסקליוזיס קמורה שמאלה. ברצוני לברר כמה חמור מבחינה תפקודית יכול להגיע והאם ההגבלות שיש לי יכולות להיגרם ממה שמפורט או שיש לבצע בדיקות נוספות וטיפול להקל על כאב

29/03/2007 | 10:22 | מאת: ד"ר תומר קרבאל

29/03/2007 | 10:24 | מאת: ד"ר תומר קרבאל

ממצאי ההדמיה שאתה מתאר ניווניים ברובם. עשויים לגרום לכאב כרוני עליך לחזק שרירי בטן וגב- שחיה וכו אין בממצאים אלו כדי לגרום להפרעה תפקודית ניכרת

29/03/2007 | 19:22 | מאת: יש

אם כך, ההגבלה בתנועות הצוואר ממה נובעות? והאם ההיצרות בחוליה c6 אין לה כל משמעות.

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית