שבר בכף היד במסרק 4

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

19/07/2010 | 19:02 | מאת: ניר

שלום. בן 31. במהלך משחק כדורסל נפגעתי בכף יד שמאל. במיון בית החולים לאחר צילום של היד, נאמר לי ע"י האורטופד שיש לי שבר חמור במסרק 4. הוא הרדים את המקום ואמר שהוא ינסה להחזיר לי את השבר חיצונית.לאחר מכן קיבע בגבס ושלח אותי שוב לצילום. לאחר שצפה בצילום אמר שזה גבולי ושלדעתו 99 אחוז שאני אצטרך ניתוח. מאחר וזה היה ביום שישי, הוא אמר לי לחזור ביום א' לכירורגית כף היד ע"מ לראות אם צריך ניתוח. ביום א' בכירורגית כף היד הרופא הסתכל על הצילומים שעשו לי ביום שישי והסתכל על האצבעות שמבצבצות מהגבס ואמר שצריך לקבע לשישה שבועות ולחזור עוד שבועיים לצילום נוסף.הוא לא אמר דבר על ניתוח. השאלה היא, האם לא היה צורך לבצע צילום נוסף ביום א' כדי לראות האם השבר קפץ שוב?והאם ניתן להסתמך מהצילום של יום שישי בלבד ועל סמך צבע האצבעות שלי?? וזאת לאחר שהאורטופד אמר במפורש שלדעתו 99 אחוז אצטרך ניתוח?? תודה.

את צילומיהביקורת מבצעים כשבוע לאחר השבר כך שלא היה טעם לבצע צילומים שוב לאחר יומיים . לרופא במרפאה יש יותר נסיון ולכן החילט לא לנתח בשלב זה.

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית