רשלנות בלדה

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

02/02/2002 | 19:09 | מאת: זיוה

אחותי ילדה לפני 7 שבועות לאחר הריון תקין לחלוטין , מפאת סודיות לא אציין את שם בית החולים . היא הגיעה לבית החולים והוכנסה לחדר לידה , הלידה התחילה כלידה רגילה ולאחר כמספר דקות נאמר לה כי יש לילדה במלקחיים . הרופא המיילד התחיל את עבודתו אולם התינוק לא יצא , הוא הפעיל כח בלתי סביר ולמרות שאת גיסתי תפסו שתי אחיות היא החליקה מן המיטה מעוצמת המשיכה רק מכייון שתפסו אותה לא נפה לחלוטין מן המיטה , מכאן ואילך עובדי חדר הלידה התחילו מתרוצצים אובדי עצות ולאחר מספר דקות הבהילו את גיסתי לחדר ניתוח על מנת לבצע ניתוח קיסרי בחדר הניתוח יולד לבסוף התינוק כשאיננו נושם , (ציון 1) ומשם הועבר לטיפול נמרץ למשך 4 שבועות . בצילומי ראש שנעשו לו נמצאו בצקות , שני שברים בגולגולת , ונזק מוחי בשלושה מקומות , כמו כן את תוצאות משיכת המלקחיים ניתן היה לראות גם חיצונית בדמות שתי חבורות . זוהי לה לידתה השנייה , בלידה הראשונה היא ילדה בואקום , בשאלון הפרטים אותו יש למלא עם ההגעה היא רשמה את ההיסטורייה הרפואית שלה וכן אודות לידתה הקודמת שהסתיימה בהצלחה . היום התינוק בבית , קצת קשה לראות את הפגיעה אצל תינוק כה קטן אולם כבר אפשר לראות כי הוא מתקשה בתיפעול יד ורגל של צד ימין , כו כן ניראה כי הוא רואה אולם לא ממש עוקב , הוא לא מחייך כלל וכו וכו האם נראה לך כי מדובר ברשלנות רפואית ?, מתי על אחותי להגיש תביעה מסוג זה? אודה על תשובה מהירה זיוה

02/02/2002 | 21:54 | מאת:

זיווה שלום המקרה שאת מתארת בהחלט מחייב בדיקה ובירור. אמנם הנזק טרם התגבש אך ראוי כבר בשלב זה להעתיק את התיק הרפואי באמצעות עורך דין ולקבל את כל המידע האפשרי אודות מה שהתרחש בלידת אחותך עוד שהזכרון טרי. לפרטים נוספים תוכלי לעיין במדריך לנפגע ברשלנות רפואית באתר המשפט הרפואי www.med-law.co.il אני מאחל לתינוק ולאחותך החלמה מהירה

05/02/2002 | 01:12 | מאת: ש.י. עו"ד

על פני הדברים קיימת רשלנות, כי תאור כה ברוטלי של לידת מכשירים לא צריך להיות. יש לבדוק הרבה דברים, כמו, נסיונו של המיילד, המוניטור, ועוד. חשוב ביותר שאחותך, ואם היה איתה מישהו במהלך הלידה גם הוא, יכתבו בפרוט רב כל מה שקרה, מתחילת ההריון ועד היום, כי שוכחים דברים כאלה עם הזמן. כן רצוי לפנות מיד לעורך דין שמתמחה בתחום, כי אפשר לכוון גם לבדיקות לילד, אם יש צורך, ואחר כך הבדיקות האלה יכולות לעלות כסף רב. בריאות והחלמה,

23/02/2002 | 12:55 | מאת: יפית

אני בת 50 לפני שנתיים עברתי תאונת דרכים שזה כלל שברים בידיים, בצלעות ,פלטינה ברגל דימום בריאה בטיפול נמרץ התלונתתי על כאבים בצוואר לאחר צילום גילו שבר בדנס ומיד ניתחו כולל מסמור לאחר שיקום לאחר חצי שנה גלו שיש עוד שבר במפרק הירך ועלי לעבור נתוח, מה עלי לעשות בקשר לתביעה, אני רוצה לעבור את הנתוח הזה בבית חולים אסותא ליתר בטחון מפני שזה בית חולים פרטי. איך אני צריכה לתבוע אותם, ומה עלי לעשות?