שקר הסמים החוקיים

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

17/12/2001 | 00:41 | מאת: אילן סלומון

הודעה שהתפרסמה לעיתונות: 6.12.2001 שקר ה"סמים החוקיים" לאחר יותר מ-10- שנים של עבודה כרוקח במשרות ניהוליות בענף בתי המרקחת החלטתי לנטוש את מקצוע הרוקחות לחלוטין, לוותר על משכורת שמנה ומעמד מכובד, ולהתחיל מהתחלה. אני מודה, פשעתי! הרווחתי כסף רב בזכות תמימותו של הציבור ועל חשבון איכות חייו. ורק כעת אני חושף את האמת: סמים פסיכיאטריים נרשמים היום גם על ידי רופאי משפחה למאות אלפי אזרחים, סמים אלה מחמירים את מצבם של המטופלים במקום לעזור להם. מדובר פה, להערכתי, בכ20%- מצרכני התרופות בארץ. תרופות לשיפור מצב הרוח, כדורי שינה, כדורי הרגעה, ואחרים, כל אלה מצטברים במוח, ויוצרים אוכלוסיית אנשים מסוממת, לא צלולה ,לא מרוכזת. אריזה אחת של כדורי שינה עשויה להספיק כדי שהאדם כבר לא יוכל לישון בכלל, יהפוך ליותר עצבני, או ייעשה מדוכדך עוד יותר, והפתרון של רופא המשפחה? "תמשיך לקחת, זה לכל החיים, או לפחות שנתיים…כולם לוקחים"! מיליארדי דולרים זורמים לחברות התרופות בזכות השקר הגאוני שאומר שאפשר לרפא בעיות נפשיות באמצעות סמים. טעות! הסמים הללו "משקרים" אותנו בדיוק כמו הרואין, קוקאין וכל סם אחר. מערכת העצבים לעולם לא חוזרת למצבה הקודם לאחר השימוש בהם. זו הסיבה שהאדם נאלץ להמשיך ולצרוך את הסם הרפואי, או לחזור אליו שוב ושוב. אל תאמינו להם! הם מוכרים אשליה שתתנפץ ביום שבו נמצא את בני משפחתנו נכים מבחינה נפשית, מתקשים לחזור למי שהיו. דרכי היחידה לפצות על כך ששתקתי כל השנים היא לדאוג שמידע זה יגיע לרבים. ניתן לפתור מצבים נפשיים קשים ללא סמים בקלות יחסית. אשמח לספק סימוכין לדברי. [email protected] אילן סלומון מאיר הרמן 9/12 נס-ציונה טל. 08-9406828 055-481939

22/12/2001 | 10:01 | מאת:

למר אילן סולומון, הנושא שהעלת על סדר היום הוא חשוב וגילוי הלב שלך נדיר וראוי להערכה. אם תסכים לכתוב מאמר בנושא לביטאון האג' לרפואה ומשפט אותו אני עורך, אנא פנה אלי ישירות.

23/12/2001 | 12:22 | מאת: אילן

עו"ד דייויס היקר, אני מודה לך על בקשתך. אעשה זאת בחפץ לב. אנא , תן לי מספר ימים ואהיה עמך בקשר. יעזור לי גם אם אוכל לקבל טלפון שלך. בידידות, אילן 055-481939 08-9406828