זיהום בכליות חשד לרשלנות

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

08/06/2000 | 05:26 | מאת: ארז

שלום רב. תאריך:08-06-2000 ברצוני לשאול את עו"ד יונתן דייויס שאלה בנושא רשלנות רפואית: האם קטטר יכול לגרום למוות?,מהם השלכותיו. מה מקור השם:מאלח דם בעקבות דלקת מוגלתית בכליות עם נמק פפילרי על רקע לא ידוע? ברצוני לציין גם ששאלתי נובעת מכך שאחותי ז"ל (בת 32 ), נפטרה מסיבה לא ידועה ,ובריאותה הייתה תקינה לחלוטין. האם לדעתך יש עילה למשפט לאור כל הנסיבות. אבקש אם אפשר תשובה בהקדם. תודה רבה מראש ארז.

09/06/2000 | 20:46 | מאת:

ארז שלום, ראשית אנו משתתפים בצערכם . אכן יש קשר בין החדרת קטטר שהנו גוף זר, זיהום ואלח דם שמשמעותו רעלת של הדם. אני מניח שהמושגים שהזכרת הנם ציטוט מסיכום מחלה של אחותך המנוחה, כדי לתת תשובה מלאה לשאלתך האם יש עילה לתביעה ברשלנות רפואית יש לעיין בכל התיעוד והרשומה הרפואית כדי לברר האם היה מקום להימנע מהמצב אליו נקלעה אחותך. באופן כללי אני יכול לציין כי אלח דם הוא תופעה שניתנת למניעה ע"י מתן אנטיביוטיקה במועד סמוך ככל הניתן לגילוי התופעה. יש למשפחתך זכות ואף חובה לברר את נסיבות פטירתה של אחותך.

04/12/2008 | 10:56 | מאת: תקוה

האם זה מדבק? אם ביקרתי מישהי עם זיהום בכליות בבית חולים...