קרסול שבורה של בעלי

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

30/08/2000 | 12:44 | מאת: אירית טויטו

שלום רב לכם, אני אשתו של אייל טויטו סרן בחיל האוויר, שבעקבות משחק כדורסל הוא הרגיש שמשהו נורא קרה לו לרגל, והקרסול התנפח מאוד, נסענו לבית החולים הדסה עין כרם, ואחרי 3 שעות של ישיבה על כיסא והגיע סוף סוף הרופא ששלח אותו קודם לכן לצילום. בצילום הרופא הבחין שיש לו נקע, ובעלי חזר ושאל על כל מקרה שזה נכון שיש נקע ואכן הוא אמר . הרופא שם לו תחבושת ואמר לו להרים את הרגל למשך כמה ימים על כריות (בגובה הראש) ומנוחה של 5 ימים. כך הוא עשה ומאחר שהוא בצבא קבע הוא ניגש למרפאה להמשך גימלים והרופא אפילו לא פתח את התחבושת לראות איך "הנקע". לאחר שבועיים הוא ניגש לחר"פ לרופא כירורג ואמר לו שמבחינתו בעלי יכול לדרוך על הרגל זה פשוט פסיכולוגי ושאינו צריך יותר גימלים, בעלי אכן עשה מה שהרופא אמר ופשוט סבל כאבי תופת נוראים כל הזמן הזה , עד שלא יכל לסבול את הכאבים ניגש לאחר שבועיים למרפאה וביקש שיפנו אותו לבי"ח, ואכן הוא ניגש לבי"ח אסף הרופא ושם איבחנו בוודעות לאחר 3 צילומים שיש לבעלי שבר שהריפוי ממנו הוא לפחות חצי שנה. בעלי היה בשבוע שעבר ביום שני ב-21/08/00 בבדיקה במרפאה כירורגית ופרופ' של המחלקה אמר שהשבר הזה לא ניתן להחלים ממנו רק לאחר נתוח להוצאת השבר או נתוח להכניס בורג בקרסול. שאלתי היא האם זוהי רשלנות ויש לי אפשרות לתבוע בבית משפט על פזיזות ורשלנות מצד הרופא הראשון שבדק ולא עשה צילום נכון ואיבחן בנקע ולא בשבר (כי עובדה שעכשיו זה נתוח)? בעלי סובל עד היום מכאבים ואי נוחות בגלל השבר. אודה לתשובתכם המהירה תודה על העזרה אירית טויטו טל: 02-9991995

30/08/2000 | 23:54 | מאת:

אירית שלום, בעלך נפצע במהלך השירות הצבאי ובהיותו קצין בשירות קבע חל עליו חוק הנכים (תגמולים ושיקום), לפיו חייל שנפגע במהלך השירות הצבאי ועקב השירות רשאי להגיש תביעה נ' קצין התגמולים בגין האירוע, ובמקרה כזה הוא מנוע להגיש תביעה בבית משפט אזרחי. לעומת זאת אם יוותר בעלך על זכותו לתבוע את משרד הביטחון (זכות הטעונה בירור עובדתי ומשפטי), הוא רשאי לתבוע את המוסד הרפואי אם לא נעשתה אבחנה נכונה (במקרה של בעלך לטענתו - לא בוצע צילום ), אולם עליו להוכיח באמצעות חוות דעת של מומחה כי יש קשר סיבתי בין חוסר האבחנה והנזק התוצאתי, במובן זה שאם למרות האבחנה השגויה היה נגרם לבעלך אותו נזק, הרי שאין קש"ס בין הרשלנות והנזק. מכל מקום אם אכן נגרם נזק רצוי שבעלך יממש את זכותו לתבוע את משרד הביטחון באמצעות קצין התגמולים, תביעה זו נראית בשלב זה מתאימה יותר בנסיבות.