פיגור קל + pdd

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

02/09/2007 | 15:52 | מאת: לימור

לעו"ד דיוויס שלום רב שאלתי נוגעת לביתי בת החמש וחצי הסובלת מפיגור קל pdd והפרעות התנהגותיות במהל ההריון בעת סריקת המערכות התברר כי העובר היה בעל ראש קטן דבר שלא הביא לבדיקה נוספת בלידה רצו לבצע לידת מלקחיים אך לבסוף ילדתי בכוחות עצמי הכל היה נראה בסדר אלא שהגיע האיחור ההתפתחותי מהר מאוד ואז הגיעה מסכת ארוכה של בדיקות כאשר בבדיקת MRI התברר כי לביתי חוסר במיאלין בחלק הטרמינלי וקורפוס קלוזום מעובה ודיספלאסטי עם הזמן ליאור אובחנה כלוקה בpdd ופיגור קל עם הפרעות התנהגותיות קשות כאשר כמובן נוטלת תרופות פסיכיאטריות ולומדת בחינוך המיוחד לפני כשבוע עברה בדיקת CT שהיתה תקינה ולדברי הרופא יש הפרעה קטנה במוח שגורמת לכל הבעיות שאלתי היא האם יש בסיס לתביעת רשלנות רפואית מצד הרופא שביצע את סריקת המערכות ולא שם דגש על גודל ראש העובר? אודה על תשובתך אמא מודאגת

14/09/2007 | 10:49 | מאת:

ללימור שלום חג שמח קשה להשיב על שאלתך בתשובה חיובית או שלילית. מתיאור הנתונים יש בהחלט מקום לברר האם במעקב ההריון ניתן היה לגלות את המומים מהם סובלת בתך באמצעות בדיקות ממוקדות והאם ניתן לך המידע המתאים שבאמצעותו היית מבצעת בדיקות לגילוי המומים. לאופן הלידה (לידת מלקחיים) אין קשר לשאלת הרשלנות הרפואי. שאלה חשובה נוספת היא באיזה שבוע של ההריון ניתן היה לגלות את המומים וכיצד היית נוהגת עם המידע ומה היית מחליטה. מוצע כי תתייעצי עם עו"ד המתמחה בתביעות רשלנות רפואית במיוחד בתחום זה של מעקב הריוןץ תוכלי לפנות אלי באמצעות הדוא"ל או למשרדי בירושלים או בתל אביב.