עילה לתביעה?

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

01/07/2001 | 00:58 | מאת: משה

שלום. בני, כיום כבן 8, סבל משתי בעיות. מים באשכים ופוליפ בפי הטבעת שדימם בכל יציאה. לפני כשנתיים, הפנה אותנו רופא המשפחה לניתוח עבור שתי הבעיות. התכנית היתה לעשות את שני הניתוחים בהרדמה (כללית) אחת. למעשה, ביצעו רק את הניתוח של שאיבת המים. לשאלתינו מדוע לא עשו את השני, נענינו בתגובה נזעמת שלא עשינו חוקן ולכן לא ניתן היה לבצע את הניתוח השני... כמובן שאיש לא טרח לומר מלה בקשר לחוקן כהכנה המוטלת עלינו לפני הניתוח... רופאת ילדים שראתה את הילד מאוחר יותר, כעסה מאד וטענה שהואיל והילד יזדקק בקרוב לניתוח בפי הטבעת בהרדמה כללית נוספת על כל הכרוך בכך כולל הסיכונים, חלילה, היחא ממליצה לנו לתבוע את בית החולים. האומנם ישנה אפשרות לתבוע במקרה זה? משה

02/07/2001 | 23:17 | מאת: ש.י.

בהנחה שכל הנתונים שמסרת נכונים!!!! ורק בהנחה זו! מדובר בשערוריה. אם אכן הכניסו את בנך לניתוח, כאשר תוכנן ניתוח לשני דברים, אך ביצעו רק דבר אחד מהשניים, והוא צריך לעבור עוד ניתוח - זה פשוט "פשע" של הרופאים. דבר כזה צריך להוקיע ולתבוע, וגם לפרסם בעיתון. בייחוד, אם הניתוח שכן בוצע הוא לא ניתוח חירום או מציל חיים, ולא היתה שום דחיפות או צורך מיוחד לבצעו דוקא באותו יום. ואם לא הסבירו לכם והסכמתם לבצע רק ניתוח אחד. צריך עורך דין רציני ומתמצא, שידחוף את הענין. אבל, לתשומת לבך, הפיצוי שיתקבל איננו פיצוי בשמים, וכלל לא בטוח שאפשר לקנות בו יותר ממכונית... בכל מקרה בהצלחה והרבה בריאות לבנך.

02/07/2001 | 23:22 | מאת:

משה שלום, עילה לתביעה מתגבשת רק אם נגרם נזק של ממש. למרות התנהגות הרופאים שראויה לגינוי, עדיין מוקדם לקבוע כי נגרם לבנל נזק כלשהוא, ומכל מקום עלות התביעה אינה שקולה מול התועת שתצמח מהגשת תביעה.

03/07/2001 | 23:02 | מאת: ש.י.

אם אכן מדובר רק, ואני מדגיש רק, בניתוח מיותר, אני חושב שסכום הפיצוי הכולל יכול להגיע ל- 50,000 עד 100,000 ש"ח. עצם הניתוח המיותר הוא בר פיצוי. נכון שיש הוצאות, שיכולות להגיע אפילו למעל 10,000 ש"ח, אבל עד שמוציאים את ההוצאות האלה אפשר גם אפשר להתדיין עם חברת הביטוח של הרופאים ואף להגיש תביעה עם הוצאה של עד 5,000 ש"ח. אני חושב ששווה להשקיע את הזמן והמאמץ, וגם, אם צריך את הכסף.