דיסקציה בבזילריס

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

04/04/2007 | 23:06 | מאת: מירב

שלום רב, עברתי ת"ד לפני 4.5 שנים, נפגעתי בראש: דימום במח,כריש דם וקרע בדופן התחתונה של העורק הראשי ("דיסקציה בבזילריס"ככה הרופאים מכנים זאת),הקרע לא הפריע לזרם הדם אולם מאז הוא לא התאחה, גודלו נשאר כפי שהיה. המצב הקליני שלי אחרי התאונה היה יציב כמעט לחלוטין לכן הוחלט לא להכנס לעורק ולהציב סטנד אלא טופלתי במשך מס' שבועות בבי"ח בדילול הדם והשגחה צמודה, את הדלול המשכתי במשך חצי שנה לאחר מכן בבית. הפגיעה גרמה לבעיות ישירות ועקיפות נוספות,התעלפויות ואבודי הכרה ,כאבי ראש נוראים,תחושה של חוסר יציבות מידי פעם,תחושה של אביזירים שזזים לידי, טשטוש ורקע שחור בעניים, ,נימול בידיים ,בנוסף לבעיות אלו האזניים החלו לכאב לי בצורה בלתי נסבלת, צפצופים צורמניים ,שינוי בגובה נהפך לכמעט בלתי אפשרי שלא לדבר על טיסות ונחיתות,בעקבות התאונה גם נפשית התעררתי וכתוצאה אני חורקת שיניים וסובלת מכאבי לסתות נוראים ,אני בתהליך של תביעה משפטית, נקבעה לי נכות בב"ל והן שופט מטעם ביה"מ בעניין הנפשי והן נכות בעניין פה ולסת, אולם בעניין הנירולוגי בדק אותי פרופ' מוכר שהתמנה מטעם ביה"מ וקבע לי שנכון לאחרי שנתיים מהתאונה אין לי נכות והיא 0%,הוא הסתמך(וכתב זאת מפורשות בחוו"ד)על פרופ' אחר שבדק אותי כמה חודשים קודם לכן בדיקה מאד שטחית וקבע שמצבי יציב לגמרי,הב"ל הסתמך על חוו"ד של ביה"מ וגם שם הוחלט על 0% נכות,הם טוענים שכל התופעות שציינת קשורים למצבי הנפשי ואין בעיה נירולוגית-שאלתי האם יתכן שהתופעות שציינתי הם קשורים למצב נפשי, האם העובדה שעדיין יש לי קרע בדופן התחתונה של העורק ושאני נמצאת בקב' סיכון גבוהה לא מקנה לי נכות או פיצוי ? הוסבר לי ע"י רופאים שלא מקבלים נכות על סמך פגיעה נירוכרוגית ועל נזק עתידי אלא רק על נכות קיימת,מה ניתן לעשות ? בנוסף בנושא האזניים-לטענתם יש בעיה והם רואים זאת אך הם טוענים שאי אפשר לקשר זאת לתאונה, איך ניתן יהיה להוכיח להם זאת, עד התאונה הייתי בריאה לחלוטין ,לא סבלתי משום!! מחלה או בעיה, לעולם לא התלוננתי על שום בעיה במיוחד לא בעיות אזניים, גם כאן מה ניתן לעשות ,תודה רבה.

07/04/2007 | 18:35 | מאת:

מירב שלום לתקיפת ממצאים של מומחה מטעם בית המשפט יש דרכים משפטיות שונות, לפי תיאור המקרה תקיפת ממצאי חוות הדעת בדרכים המקובלות תהיה קשה מאוד באמצעים המקובלים של שאלות הבהרה או חקירה נגדית בבית המשפט ולכן את צריכה להיות יצירתית ולהבדק שוב בבדיקה ע"י מומחה בתחום ואם ימצא שינוי במצבך להציג את המידע החדש למומחה או לבקש מבית המפט למנות מומחה נוסף.

05/07/2007 | 16:44 | מאת: שלומית

שלום האם אפשר לקשור דיסקציה בעורק הורטברלי שגרמה לארוע מוחי עם חבלת צוואר בתאונת דרכים שקרתה 8 חודשים קודם לארוע? תודה