התייעצות - סליחה על האורך

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

24/01/2007 | 22:44 | מאת: אני

שלום רב, בעברי הריון לא תקין עם סוף כואב - מות התינוק בפגייה. בועדה סב לידתית נאמר לנו בפירוש שזה קרה בהריון ספציפי זה ודבר כזה לא יקרה לנו שוב. שאלתי מה עם בדיקת השילייה. אמרו לי שהכל נבדק ותקין. יצאנו עם המלצה יחידה של חומצה פולית לתקופת הפוריות. אחרי שנה של אבל כבר אספנו את עצמנו ונקלטנו להריון נוסף. ההריון הסתיים בשברון לב גדול עם גילוי עובר מת ברחם בשליש השני להריון (עד אז הכל היה תקין, היינו במעקב קפדני מאוד). דרשנו את כל הבדיקות הקיימות שכולן יצאו תקינות. ליתר ביטחון ביקשנו דרך רופא משפחה את כל החומר אודות ההריון שהסתיים במות התינוק. את תוצאות הנתיחה של התינוק לא קיבלנו גם היום (עברה שנה וחצי). בבדיקה הפתולוגית של השלייה נראה כי היא לא הייתה תקינה. שלחתי את התוצאה לפיענוח של אחד הרופאים באינרנט (אנחנו לא מומחים לתחום, אבל התוצאה לא נראית תקינה גם למי שלא מבין). להלן תשובתו: לא נתת מספיק מידע על הילוד וההריון. תיאור השליה מחשיד בהחלט לבעיה בשליה, שיכולה להשתפר עם קלקסאן או אספירין. אם לוקחים זה צריך להתחיל ממש בתחילת ההריון. יש לציין שלא ציינו בפני הרופא שחווינו אובדן נוסף לאחר מכן... אפילו בלי לדעת שמהלך ההריון לא היה תקין על סמך נתוני השילייה בלבד רופא מומחה חושב שהיה צורך בלקיחת נוגדי קרישה! אנחנו מרגישים שהיה ניתן להציל את ההריון האחרון שהסתיים במות עובר ברחם. לא מצליחים להתאושש מהאובדן. בהריון שהסתיים במות התינוק היה חדש לאי ספיקה שילייתית, מה שמצריך לקיחת נוגדי קרישה בהריון הבא. ביקשנו ונאמר לנו בפירוש שאין צורך. יש הרגשה שאף רופא בכלל לא בדק את תוצאות בדיקת השילייה... נראה לנו כי מדובר בזלזול בנו ורשלנות רפואית שלא מנעה מאיתנו את הסבל והפכה את חיינו לגיהנום. איבדנו עובר יקר והפסקת הריון נוראית בשלב די מתקדם של הריון... ניתן היה למנוע זאת. האם לדעתם יש כאן מקום לתביעה? - צריך להיות כאן צדק, אולי אפשר למנוע אסונות למשפחות אחרות?!

27/01/2007 | 17:57 | מאת:

אני שלום הנושא מורכב מידי ע"מ להשיב בכן או לא. מוצע שתפני לעורך דין המתמחה בתביעות רשלנות רפואית אשר יעיין בחומר ויוכל לחוות דעה אם יש לכם עילת תביעה. לפרטים נוספים לגבי דרך הבחינה של רשלנות רפואית ראי באתר המשפט הרפואי.