האם מדובר ברשלנות רפואית

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

30/01/2006 | 15:22 | מאת: ר.א

שלום רב! הסיפור שלי קצת ארוך ומסובך- אך אנסה לתארו בקיצור. במרץ 2004 סבלתי משלשולים והקאות תכופות וכן מחום גבוה (39-40) במשך שבועיים, בהם הייתי פעמיים במיון ושוחררתי ללא טיפול. בפעם השלישית שהגעתי למיון כבר הייתי במצב של חולשה כללית רבה - ירדתי 5 ק"ג ואשפזו אותי במח' פנימית. כל אותו הזמן סבלתי מכאבי בטן איומים בצד ימין. עלה חשש לאבן בכליות ואכן ב-C.T. שנערך נצפתה אבן בכלייה הימינית. בבדיקה נוספת שנערכה יום למחרת לא נראתה האבן, והרופאים עזבו את הטיפול בכך. עוד באותו אשפוז התגלתה ציסטה בגודל 9 מ"מ בשחלה ימנית- גם על כך נאמר שאין מה לעשות וללכת לבדיקה שגרתית אצל רופא נשים לאחר חודש- חודשיים. שוחררתי מהאשפוז כשעדיין אני סובלת מכאבים חזקים בצד ימין.בעזרת טיפול הוליסטי יצאה האבן לאחר כמה ימים(ומאז סבלתי מדימומים דחופים במתן שתן) אך עדיין סבלתי מכאבים ופניתי לרופא נשים שלי( לאחר שבוע...) שמיד שלח אותי למיון נשים בהקדם. בU.S התגלה תסביב שחלתי , לטענתם בגלל כובד הציסטה- בוצע עוד באותו היום ניתוח לפרסקופיה לפתירת התסביב. מיד אחרי יציאתי מן הניתוח החלו כאבים באגן ימין. הרופאים נתנו סיכוי קלוש ביותר לכך שהשחלה תחזור לתפקד כי היא כבר היתה במצב של נמק. חודש לאחר מכן חזרתי למיון בעקבות הכאבים באגן, והומלץ לעשות ניתוח נוסף להפרדת הדבקויות( דבר שגרם לכאב לטענתם), הכאבים לא פסקו וחזרתי למיון לאחר חודשיים ובוצע ניתןח שלישי- לכריתת השחלה. הכאבים באגן הימני לא פסקו גם לאחריו, אך הרופאם במחלקה, טענו שזוהי אינה בעייה גניקולוגית יותר, כי כבר אין שחלה.הפנו אותי לאורטופד שיבדוק את עמוד השדרה- בוצע MRI (לפני כשבוע וחצי) שגילה בקע אחורי עם לחץ משמעותי על השק התקאלי ועל השורש מימין. יש לציין שבחודשיים האחרונים הכאבים התגברו מאוד וכמעט ואיני יכולה ללכת.לפי דברי האורטופד- לא ניתן עדיין לקבוע בודאות מהיכן נובע הדבר ויש לעשות בדיקות נוספות אבל לטענתו לא היה צורך בשני הניתוחים האחרונים.כמו כן לאחרונה התגלו ציסטות רבות בשחלה השמאלית (הנותרת) ואני בטיפול רפואי. אני בחורה בת 26, נשואה ללא ילדים, בריאה לחלוטין (עד המקרה) וכבר 9 חודשים שאיני מתפקדת כראוי, לא יכולה לעבוד. אבקש את חוות דעתך- האם מדובר ברשלנות רפואית ? ואם כן לי כדאי לפנות?

02/02/2006 | 22:54 | מאת:

ר.א. שלום לפי התיאור לא נראה שמדובר ברשלנות רפואית אלא בקושי באבחנה . לא ברור מהי האבחנה ועל כן בהעדר אבחנה ודאית אין לומר שהתגבשו התנאים לקיומו של חשד לרשלנות רפואית. כמו כן לא ברור מהו הנזק, אם יחלוף או יוותר לצמיתות וכד'. מוצע להשלים הבירור הרפואי לפני שנוקטים בצעדים משפטיים.