קרינת סי.טי מרובה אחרי תאונה .

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

10/11/2005 | 20:54 | מאת: דני

עו'ד דיוויס הנכבד שלום . תודה על תשובתך הקודמת . שאלה נוספת לי אליך . בתאונת הדרכים שניפגעתי ,עברתי ניתוח ניקוז בעקבות דימום תוך מוחי ועברתי במשך 6 חודשים רצופים 5 צילומי סי.טי מוח (מכשיר סי.טי לפני 4 שנים) . לפי כל המחקרים נאמר שסי.טי אחד שווה בין 250 ל1000 צילומי רנטגן ול5 שנות חשיפה לשמש ושהקרינה יכולה לגרום לסרטן .לגבי מדובר במאות ואולי באלפי צילומי רנטגן ברציפות למוח.בזמן קצר ביותר . שאלתי : האם בתביעה לחברת הביטוח אפשר להוסיף סעיף על הקרינה הרבה שספגתי או הבטחה לסיבוכים בעתיד כתוצאה מהקרינה ? תודה מראש על תשובתך.

10/11/2005 | 22:55 | מאת:

דני שלום התשובה חיובית בכפוף להוכחה של נזק ממשי קשר סיבתי בין החשיפה לקינה ונזק. לדעתי תתקשה להניח תשתית עובדתית לנזק אך ברמה התאורטית הדבר אפשרי. לענין זה פוטנציאל לנזק אינו בר תביעה להבדיל מהגברת הסיכון שהיא עילת בת תביעה.