על אילו נזקים נוספים ניתן לתבוע?

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

09/07/2005 | 19:43 | מאת: נועה

שלום, אילו נזקים נוספים ניתן לתבוע בתביעה של רשלנות רפואית - מקרה של נזק מוחי בדרגה הגבוהה ביותר של תינוקת. עברו שנים רבות - הנזק כבר התצבר, ועדין לא חלה התישנות . השאלה היא אילו נזקים ניתן לתבוע בנוסף לנזק הברור של הילדה. מה בנוסף לעוגמת נפש של המשפחה, אובדן הכנסה וקריירה של ההורים , כיצד מתרגמים לסכומים את סעיפים אלו, והאם אחים יכולים לתבוע בגין סיבות אלו וסיבות אחרות. האם עוגמת הנפש היא "נחלת" ההורים או המשפחה כוחה? בקיצור אילו נזקים נוספים ניתן לכלול בתביעה?

12/07/2005 | 22:23 | מאת:

נועה שלום ראשי הנזק אותם ניתן לתבוע בתביעות רשלנות רפואית מורכבים מנזק ממוני ונזק לא ממוני. בנזק הממוני הכוונה לנזק שניתן לכמת ולמדוד אותו ע"י תרגומו לכסף, דהיינו הפסדי השתכרות, עזרה בבית, סיעוד לניזוק, הוצאות רפואיות, נסיעות וניידות וכו'. נזק זה מתחלק לנזק בעבר ולעתיד. העבר הוא התגבשות הנזקים עד פסק הדין ומכונה נזק מיוחד אותו צריך להוכיח בקבלות או ראיות והנזק לעתיד מכונה נזק כללי, הוכחתו באמצעות חוות דעת מומחים. הנזק הלא ממוני הוא נזק כללי , לעתיד ונפסק לתובע, הניזוק ולא לבני המשפחה, אלא אם נגרם נזק נפשי להורים המגיע עד כדי מחלת נפש. הנזק הלא ממוני הוא פונקציה של הנכות.