האם היתה רשלנות- אשמח לשמוע דעתך בנושא

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

09/07/2005 | 19:40 | מאת: דונה

שלום, ילדה בת שנה נכנסה לניתוח לב לתיקון מום כלשהו, הניתוח בוצע בהצלחה, אך פחות מ 48 שעות לאחר הניתוח כשהילדה הועברה חזרה למחלקת לב חזה, במקום להשאר בטיפול נמרץ - הילדה עברה התקף באמצע הלילה- המזון שהואכלה נתקע בראות שלה, עד שניסו לטפל היה מאוחר מדי , לא הגיע חמצן למוח וחייה נהרסו במהלך דקות ספורות, הפכה לפגועת שיתוק מוחין 100%. לפי תיק רפואי שהמשפחה ביקשה כתוב כי בוצע הנשמה ואינטובציה, אך לא ברור מדוע הילדה לא היתה מלכתחילה בטיפול נמרץ, בנוסף לכך יש תיעוד כי התינוקת הועברה רק 3 שעות אחרי המקרה לטיפול נמרץ, אחרי שהנזק קרה. בקיצור ילדה נכנסה בריאה לניתוח - בגיל 9 חודשים - הוציאה קולות , זחלה, ישבה, היתה תינוקת רגילה לכל דבר, עברה ניתוח שהצליח אך יצאה מב"ח כשהיא פגועת שיתוק מוחין , לא מגיבה, לא כלום. היום הילדה בת 18 - במוסד, על כסא גלגלים, גוף מעוות, עם שיתוק מוחין 100%, עיוורת , חצי גוף משותק, לא מגיבה, לא מדברת - תגובה יחידה שמוציאה היא צחוק. ההורים בברורים כרגע האם כדאי וניתן לתבוע, שאלתי היא מה דעתכם.

12/07/2005 | 22:14 | מאת:

דונה שלום המקרה המוצג בהחלט ראוי בירור מקיף. בעיקר צריך לבדוק אם יש קשר סיבתי בין הניתוח והנזק, האם סיבת הנזק היא סיבוך שנגרם בניתוח או במהלך לאחר הניתוח או בהרדמה וכו' סיבוך שאת טיבו רצוי לברר (טעות או רשלנות?) או הנזק הוא תוצאה של תשניק כתוצאה מהאכלה. גם כאן, צריך לבדוק כמה זמן עבר עד לגילוי התשניק? איזה פעולות מניעה נעשו וכו' המקרה מורכב מידי בכדי להשיב על השאלה בחיוב או שלילה. מומלץ כי תוועצו בעו"ד המתמחה בתביעות רשלנות רפואית ואם תרצו להתייעץ עימי תוכלו לפנות למשרדי.