הפלה

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

18/01/2001 | 10:58 | מאת: דורית

שלום רב לך לפני כחצי שנה עברתי הפלה של תאומים בחודש הרביעי. זה היה הריוני הראשון לאחר שנות טיפולים רבות ומייגעות. במהלך כל חודשי ההריון היו לי דימומים ובכל פעם מחדש נשלחתי מבית החולים חזרה לביתי ללא כל טיפול. טענתם היתה שלעיתים יש דימום בייחוד בהריון תאומים. עברתי רק בדיקת אולטרה סאונד שהראתה שהכל תקין עם העוברים. לאחר בדיקות רבות שעברתי התברר לי כי הסיבה להפלה היתה בשל בעיה בקרישת דם. בעיה שניתן היה לפתור אותה בכדור או זריקה. נודע לי שהיה ניתן לעלות על הבעיה במהלך ההריון על ידי בדיקת דם. אני ממש מרגישה שהיתה כאן רשלנות רפואית שכן לא ברור לסיבת הדימום פרט לאולטרה סאונד חיצוני / פנימי. בדיקות הדם שעברתי בבית החולים היו בדיקות שגרתיות. אודה לך על התיחסותך וחוות דעתך

18/01/2001 | 23:01 | מאת:

דורית שלום, אני מבין את כאבך ועוגמת הנפש שלך בעקבות ההפלה, ועל אף תחושתך שהייתה רשלנות רפואית אינני משוכנע כי יש לך עילת תביעה, במובן זה שהיה ניתן למנוע את בעית קרישת הדם. לא כל מום מולד הנו בר תביעה צריך להוכיח שיש קשר בין הרשלנות והנזק ושניתן היה למנוע את הנזק. אני מסכים איתך שיש לך את הזכות המלאה לקבל תשובות מה הביא להפלה ולקבל מענה לכל שאלותיך. את עדיין זכאית לממש זכות זאת.