רשלנות רפואית

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

31/12/2000 | 12:17 | מאת: shuli

אימי הגיעה לבי"ח עם כאבי גב תחתון והקרנה לרגל שמאל. היות והכאבים היו קשים, נעשה לה אפידורל, הותקן לה קטטר בין החוליות שנשאר 5 ימים, ביום החמישי לאחר שחומה עלה ל- 38.6 והבחנתי אצל אימי בילבול , שיכחה וחוסר התמצאות דיווחתי לרופאים, נלקח דם לתרבית נעשה LP והתגלה דלקת קרום המוח, חיידק קולי בשתן וחיידק קולי בדם. כמובן שהקטטר הוצא מיידית מהגב והמקום ממנו הוצא הקטטר היה דלקתי וגם ממנו נלקחה תרבית. מכאן והילך היא פונתה למח' נוירולוגית וטופלה באופן אגרסיבי באנטיביוטיקה,היא מאושפזת למעלה מחודש ועדיין, EEG ראשון שנעשה היה לא תקין, EEG שני עפ"י דברי הרופאים תקין. משהו בזכרון של אימי נפגם (בת 68) להערכתי היתה כאן רשלנות רפואית, וקיימת בי התלבטות באשר לתביעה. מה דעתך?

01/01/2001 | 23:20 | מאת:

shuli שלום השאלה המרכזית היא אם יש קשר סיבתי בין הטיפול הרפואי (ו-LP) ודלקת קרום המוח. בד"כ יש חשיבות קריטית לתחילת הטיפול האנטיביוטי ופריצת המחלה, לעיתים איחור של מס' שעות עלול לגרום נזק. מתיאור המקרה לא ברור כמה זמן עבר עד לגילוי דלקת קרום המוח ומאז עד לתחילת הטיפול האנטיביוטי. ואם הנזק ניתן היה לגילוי? כן לא ידוע אם המצב הרפואי המתואר סופי ואם אימךמאושפזת. המלצתי בשלב זה של הטיפול הרפואי להמתין עד להתגבשות הנזק והיקפו, בנתיים תוכלי לפנות לעורך דין ע"מ שיעתיק את הרשומה הרפואית.

02/01/2001 | 22:48 | מאת:

שמואל שלום, למעשה אתה אומר את אותם הדברים אליהם כיוונתי בתשובתי. בהעדר ידיעה מלאה של כל התשתית העובדתית, אין להיחפז ולקבוע מסקנות, הדבר נכון פי כמה אם הנזק לא התגבש. אני מאחל למשפחה שלא תיזקק לשירותנו.

19/01/2001 | 22:11 | מאת: דורון

שלום רב לפני שנים אישתי לאחר לידה קיבלה קריש דם במוח המיקרה היה לאחר 10 ימים של כאבי ראש חזקים מאד וכל זאתמהלידה של בני הלידה היתה קשה 24 שעות של צירים התינוק היה גדול מאד ותקוע התינוק יצא "שחור" כתוצאה מלחץ שהיה נתון בו והיה בטיפול נחמרץ מיספר ימים היום הוא בסדר גמור האים יש תקדים בנושא ואם כן היכן כלומר את מי ליתבוע האים את בית החולים שלא איבחן וטיפל כראוי בכאבי הראש שהובילו למיקרא ????? תודה

01/01/2001 | 23:34 | מאת: שמואל יקירביץ

הרשו נא לי לחלוק על ידידנו המלומד (לא בציניות) שבדרך כלל אני מעריך מאוד את תשובותיו. וזו דעתי הצנועה: כיון שאתה נוקב במספר של חמישה ימים, בהחלט הכיוון הראשון הוא של זיהום שנוצר מהאפידורל. אני הייתי ראשית בודק בכיוון של הצורך באפידורל.הן מההיבט הרפואי, והן מהיבט של "הסכמה". זו בהחלט התערבות פולשנית, ואולי אם היו מסבירים לאימך שיש סכנה של זיהום ואת המשמעות של זה, אולי היתה מבליגה קצת, סובלת את הכאבים עוד קצת זמן, ומקבלת טיפול "שמרני". ברור כי הנזק עוד לא ממש מגובש, וקשה להחליט כרגע אם שווה להגיש תביעה, כי בתביעה של ממש יש הוצאות לא מבוטלות על חוות דעת וכו'. יחד עם זאת אכן יש להוציא את התעוד הרפואי, אפילו תוך כדי אישפוז, והפעלת כל האמצעים לקבל את החומר הרפואי "עכשיו". בזה יכול לעזור עורך דין, אולם לפעמים המשפחה יכולה לעשות זאת ביתר קלות. בריאות שלמה.