1/2 30 שעות של עינוי בלידה...

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

10/11/2000 | 22:31 | מאת: ca

שלום! עברתי לפני 10 חודשים לידה טראומטית בבי"ח קפלן שברחובות. ב-6:00 בבוקר היתה לי ירידת מים. ואח"כ באו הצירים. שכבתי על מיטת הלידה עד ללידה שהיתה למחרת ב-12:30 בצהריים. הייתי גמורה, הרוסה, כואבת. לאחר 18 שעות התחננתי לניתוח קיסרי - מכיוון שראש העובר היה תקוע באגן. ובספר הריון ולידה קראתי שכאשר יש ירידת מים לא מחכים יותר מ- 18 שעות, ומיילדים. מה עוד? שהרופאה שלי שלחה מכתב לפני הלידה וציינה שראש העובר גדול ,וכפי הנראה יהיה גדול מדיי לאגן הצר שלי. אך לא הייתה כל התיחסות לעניין. לאחר 1/4 30 שעות אמרו : או.קיי ננסה וואקום ואם זה לא ילך את נכנסת לחדר ניתוח. מה שקרה הוא שעד היום לא החלמתי מן הלידה. יש לי קוקצידניה שהיא מחלה (דלקת) שנוצרת מטראומה שלאחר לידה! ויש לי פיסורה שנוצרה גם כן מיד לאחר הלידה. יש לי כאבים בווגינה עד אי קיום יחסי מין. ויש לי בנוסף פחד נוראי לעבור עוד לידה ועוד יחס מזלזל כאילו שאני איזה חפץ ושאין לי מילה והחלטה לגבי הגוף שלי! האורטופד שלי אמר לי במילים האלו:"מה הם פסיכים??? אם זו הייתה הבת של הרופא היא מיד היתה נכנסת לניתוח קיסרי...מה שהם עשו לך...". בקיצור הסבל הוא רב עדיין! אני מוציאה סכומי עתק לרופאים שיגאלו אותי מן הסבל שלא עוזב. ועדיין כלום! איני יכולה לתפקד, איני יכולה לצאת לעבוד ועוד הרבה דברים שלא אפרט כרגע. האם יש לי עילה לתביעה לביה"ח קפלן - שלעולם לא אחזור ללדת בו!!!! אודה לתגובתך CA.

11/11/2000 | 11:07 | מאת:

ca שלום, הסיפור שלך נשמע באמת מזעזע. לכל יולדת יש את הזכות ללדת בניתוח קיסרי וטיפול רפואיבניגוד לרצונה של היולדת מהווה תקיפה והפרה של הזכות לקבל הסכמה מדעת של היולדת על פי חוק זכויות החולה. אם נגרם לך נזק כפי שאת מתארת יש לך עילת תביעה.

14/11/2000 | 12:29 | מאת: itla

לפני 3 שנים הייתי בהריון, ומטופלת על ידי רופא פרטי בתקווה שהשירות והטיפול יהיה יותר רציני.באיזה שהוא שלב של ההריון "26"שבועות אמרתי לרופא שאני חושבת שהעובר לא מרגיש טוב,כי הוא כבר לא מגיב איך שהוא היה רגיל,הרופא בדק אותי עשה אולטראסונד ענה שהכל בסדר ואמר שבגלל שאני דואגת כל כך הוא יבדוק אותי אחרי 3 שבועות במקום 4. אחרי 3 שבועות הוא פשוט אמר "העובר מת" למרות הלידה לפני 2 שנים של מלך אני לא השלמתי עם העובדה שהרופא ממשיך את הקריירה שלו עם כנראה אותו רשלנות ואופי שהיה לו.

05/12/2000 | 14:30 | מאת: ר.

את בודאי חושבת שניתוח קיסרי זה פיקניק? נכון שלידה זה קשה, אבל ניתוח, עד כמה שלידה יכולה להיות קשה, רצוי רק במקרה שיש סיכון לאמא או לעובר.

05/12/2000 | 14:40 | מאת: מיכל

כנראה התכוונתם להודעה אחרת. אני התחלתי בלידה רגילה, אבל בגלל מצוקה של התינוק, סוף הלידה היה בוואקום.