חשד ל- SPINOCEREBELLAR ATAXIA

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

23/09/2006 | 13:33 | מאת: ניהול

שלום לרופאה , הנני בחור בן 45 הסובל מזה 12 שנים מחוסר שיווי משקל . בשניה אחרונה מצבי החריף והופנתי ל- MRI של עמוד השדרה ומוח . תוצאות - דלדול חוט השדרה ודלדול קל במוחון , ורמיס ופונס . הבדיקות הגנטיות ל- SCA שליליות . אני חייב לציין שאם פיזיוטרפיה מצבי משתפר . אבל עדיין יש לי סימנים צירבלרים ( קושי לבצע אמצע לאף ) , הספסטיות השתפרה . הרופאים לא יכולים לחתום על האבחנה , גם בגלל שלילת הגניטיקה . דברו איתי על מחלת כלי דם אולי .. שאלה - אילו מחלות כלי דם יכולות יכולות לגרום להפרעות קואורדינציה ? בברכה ושנה טובה , ניהול

27/09/2006 | 01:40 | מאת:

שלום וחג שמח לציין שאין לנו תשובה גנטית לכל מחלה שניראת גנטית , כל הזמן מגלים גנים חדשים . החשוב מכל שמצבך משתפר עם הפיזיוטרפיה . כשמדברים על מחלות כלי דם במצב זה מתכוונים לדלקות כלי דם הקטנים של המוח או מומים שגורמים לירידה בהספקת הדם ובתפקוד אזור מסוים . החוסר קואורדינציה קשור לאזור במוח , בד"כ אזור האחורי , גזע מוח ומוח הקטן ולא למחלה מסויימת . מחלות שונות , ניוניות או אחרות יכולות לפגוע במנגנון הספקת דם או אחר את האזור הזה וכך את תפקודו . כל טוב