אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

26/11/2006 | 13:59 | מאת: פנינה

שלום רב! אבי בן 59 לקה ביום שישי האחרון בפעם החמישית בחייו אירוע מוחי. באירועים הקודמים הפרצוף שלו מתעוות לגמרי ויש לו קושי בדיבור, בפעם האחרונה הוא גם לא הצליח להזיז את היד והרגל וממש לא הצליח לדבר. רציתי לדעת ממה זה קורה ואיך אפשר למנוע את זה? בתודה מראש פנינה

03/12/2006 | 21:00 | מאת:

שלום רב אני רוצה לאמין שלאחר 5 אירועיים מוחיים את השתובות לשאלותיך ענו כבר אחרים . הגורם לכך הנו הפרעה בהספקת הדם למוח על ידי מחלת כלי דם הקטנים של המוח (כמו בסוכרת ) או של כלי הדם הגדולים שמזינים את במוח (חסימת הקרוטידים ) או על ידי מחלות לב עם הפרעות בקצב הלב או מחלת שרירי הלב . מניעת המחלות האלה או איזונם מונע גם אירועיים מוחיים . בנוסף משתמשים בתרופות מדללות דם כמו אספירין , פלביקס, קומדין ואחרים כטיפול מניע . בהצלחה