רעידות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

22/11/2006 | 11:56 | מאת: סיגל

שלום ד'ר אנקה, יש לי שאלה. אני בת 21 וסובלת מרעידות בידיים ובאצבעות בעיקר, ואינני יודעת למה. כמה נקודות שחשובות לציון הן שמגיל קטן (מבית ספר יסודי) התחלתי לרעוד. הרעד גובר ונראה מאוד כאשר אני עצבנית, מתרגשת או פוחדת. גם ככה רואים את הרעד. יש עוד לציין שאני אדם חמום מוח ונוטה להתעצבן ולהתרגז במהירות. אולי זה מעצבים אינני יודעת. עוד דבר הוא שאני עושה את ה"קליקים" האלה באצבעות כבר כמעט 10 שנים שזה גם משפיע, ואי אפשר להיפטר מההרגל והצורך לעשות אותם. חלק מהרופאים אומרים שזה קשור, וחלקם אומרים שזה בכלל לא קשור ולא גורם לרעידות. הייתי לפני שנתיים אצל רופא נוירולוג, ועברתי בדיקות דם, כולל בלוטת הלימפה והכל נמצא תקין. אין לי מושג למה דווקא אני ככה, אנשים לא מפסיקים לשאול ואני גם מתביישת בזה כי אין לי הסבר מוצלח וזה נראה פסיכוטי בעיני הסביבה. אני אפילו לא יכולה להחזיק כוס בסביבה... ממה לדעתך הרעידות והאם את חושבת שיתחזקו בעתיד? האם ישנו טיפול כדורי או משהו אחר שניתן להפסיק את הרעידות? תודה מראש על תשובתך, סיגל

25/11/2006 | 20:17 | מאת:

שלום לך בגילך המופלה צריכים להנות ולשמוח מהחיים ולא להיות עצבני ודועג! רעד בידיים מילדות מצביע על בעיה גנטית בכל הנרא ורצוי לבדוק במשפחה האם קיים ESSENTIAL TREMOR . יש לבדוק האם הרעד משתפר עם אלכוהול ! יש גם מקראים של צעירים מאוד עם רעד בידיים מצב סטאטי שנים ובמיוחד הרגזנים והרגישים , שזה סוג רעד פיזיולוגי , כחלק של התפקוד של אותו הגוף ולא מחלה . ב2 המקראים חייבים בדיקה נוירולוגית מסודרת ומעקב(לא מספיק פעם לשנתיים) רצוי אצל נוירולוג המבין טוב בהפרעות תנועה ,כאשר במידה ומפירע יש לטפל בעזרת תרופות גם את הרעד וגם את העצבנות . המעקב כולל גם בדיקה תקופתית של מערכות שיכולות להחמיר רעד -בלוטות ואחרות . בהצלחה