היתכווצויות ועיוותים בפלג צד שמאל....

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

25/11/2007 | 14:12 | מאת: טליה דחוף

שלום רב, ברצוני לבקש את עזרתך לגבי אחותי בת 57 שהיתלוננה על חולשה ומין שיתוק קל שבא והולך מידי פעם....כאשר ההתקף מתחיל היד מתעוותת ומתקפלת לכמה רגעים ואינה נישלטת כמו כן אינה יכולה להיסגר... גם הרגל מתעוותת..בזמן הזה היא בהכרה לחלוטין אבל מתכווצת וסובלת עד שהעיוות נעלם....ועד שההתקף חולף... בבדיקה שעשתה ניראה שהלשון שלה נוטה לצד...וגם העין ניראת כאילו קטנה יותר מחברתה..ניראה שהיה ככל הניראה אירוע..מה שתמוה כי כחודשיים שלושה היא סובלת מהתופעה.... היות ואני אחותה גם עברתי אוטם לקונרי קטן מעל האוכף התורכי..וגילו אותו ממש במיקרה.. ואין לי שום פגיעה.....הבנתי שרצוי להפנות אותה למיון...ואכן קיבלו אותה.... במהלך היומיים שהיא מאושפזת קיבלה רספירדל במינון קטן...היות וחשבתי שזו תרופה שנותנים אותה רק אם מאבחנים סכיזופרניה...רציתי לדעת האם ייתכן שהטיפול יינתן ללא ידיעת בני המשפחה..או שהטיפול טוב גם לפירכוס או התעוותות...ויכול להקל עליה היות ובמשפחתה היה חשד בעבר שהיא בסכיזופרניה והיות והיא מתנגדת לכדורים האם ייתכן שקיבלה כדורים בצורת טיפות שניתנו לה אולי ללא ידיעתה שגרמו לפירכוסים מוזרים אלו שיכולים להיות בסביבות ה15 פעם ביום... או שיש התקפים של שבץ מוחי שידועים כממושכים כל כך? לפני שנה עשו לה בדיקה אם אי אר והיה אירוע קל...האם אפשר לדעת אם האירוע שהיה לפני שנה הוא לא אותו אירוע שנמצא עכשיו? בלי הדיסק.. בבדיקת תהודה מגנטית שעשו עכשיו יש ממצא כלשהו...שטרם הסבירו לה מהו...ייתכן שהיה אירוע. זה מה שהבינה ..אודה לך מאוד אם תתייחסי לשאלותיי שהם מאוד חשובות לי...ותוכלי לעזור לי,

לקריאה נוספת והעמקה
29/11/2007 | 16:55 | מאת: טלי

שאלה נוספת...האם ייתכן שנותנים תרופות לסכיזופרניה במיקרה של מחלות נויירולוגיות? תודה מראש על תשובתיך...

30/11/2007 | 10:12 | מאת:

שלום רב כל השאלות צריך לפנות למטפלים הנוכחים שמכירים את כל הסיפור והמימצאים . בעיקרון התקפים מסוג זה יכולים להיות חשמליים , פרכובים , או תופעות של דיסטוניה בפלג גוף , כאשר האפשרות הראשונה יותר סבירה , לכך חייבים בדיקה נוירולוגית , בדיקת EEG או VIDEO-EEG באישפוז , וטיפול אנטיאפילפטי מימצאים בהדמיה לא תמיד רלבנטיים חייבים קורלציה קלינית עם הבדיקה הנוירולוגית . . ריספרדל יכול לעזור לאירועיים דיסטוניים אך זו בכירה לא שיגרתית . כל טוב