תוצאת בדיקת דופלר עורקי צוואר

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

24/11/2007 | 16:33 | מאת: בר

בבדיקת דופלר עורקי צוואר עקב dizzuness (חולה בן 78) התקבלה התוצאה הבאה: מימין - רבדים טרשתיים בעורק תרדמה משותף. משמאל - בבצל של עורק תרדמה פנימי. כיוון זרימת דם בעורק וורטיבראלי שמאלי - קרניאלי, בימני - זרימה הפוכה. מהירויות זרימת דם בגדר הנורמה. SUSP.RT.SUBCLAVIAN STEAL SM האם יש חסימה גם בעורק השמאלי וגם בימני? מה הטפול במקרה כזה? תודה.

28/11/2007 | 08:13 | מאת:

שלום רב מדובר במצב שגורר ירידה בהספקת הדם לגזע המוח ומוח האחורי , לכן משתלב עם סיחרור והפרעות שמיעה לפעמים , רצוי לברר הדמיה מוחית לשלילת אוטמים מוחיים במידה והסימפטומים מטרידים ויש נזקים ניתן לקבל יעוץ מכירורג כלי דם בשאלה על מעורבות כירורגיה ווסקולרית , אך בד"כ הטיפול הנו קונסרבטיבי , תרופתי בלבד . כל טוב

10/12/2008 | 15:05 | מאת: רוני

צד ימין ביפורקציה בגובה הרגיל. רבדים טרשתיים מסוידים במוצא ICA גורמים להיצרות כ - 50% , עם הפרעה המודינמית קלה. עורק החוליות - כיוון זרימה תקין. צד ישמאל ביפורקציה בגובה הרגיל. רבדים טרשתיים מסוידים במוצא ICA גורמים להיצרות כ - 50% , עם הפרעה המודינמית קלה. היצרות בינונית שך\ ECA. עורק החוליות - כיוון זרימה תקין.