נפילה פתאומית

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

21/11/2007 | 13:27 | מאת: רבקה

שלום! בעלי בן 22 אדם בריא בדרך כלל. כשהיה קטן (9) היה לו התקף חד פעמי, הרופאים לא יודעים בבירור מה זה היה אך הגדירו את זה כסוג של אפילפסיה. הוא היה מטופל כמה שנים בתרופות ועושה בדיקות נוירולוגיות אחת לחצי שנה. מאז הכל היה כרגיל, הוא שירת בצבא כחייל קרבי בחיל השריון. לפני כמה ימים הוא נפל במקלחת. הוא בעצמו לא יודע האם החליק או איבד את ההכרה לרגע. האם כול להיות מצב כזה שאכן איבד את ההכרה טמה עלינו לעשות כדי לבדוק זאת? ראוי לציין שנולד לנו בן ראשון לפני כמה שבועות וההתרגשות גדולה והשינה מועטה.. האם זה יכול להיות גורם משפיע? כבר היו לותקופותבצבא בהן תיפקד כרגיל עם הרבה פחות שעות שינה

28/11/2007 | 07:31 | מאת:

שלום רב לא ניתן לקבוע אבחנה של אפילפסיה על אירוע בודד בגיל 9, בנוסף תפקודו הטוב בשירות בצבא ואצם גיוסו לשם מצבעיים על בריאות טובה . נפילה ללא חבלה , ללא פרכוסים ונשיכת לשון לא מדעיגה . רצוי בכל זות לשמור על אורך חיים תקין עם שינה של 6 שעות לפחות בלילה . אם התופעה תחזור רצוי לעבור בירור בסיסי ובדיקה נוירולוגית כדי שכולם יהיו רגועים . כל טוב