אפילפסיה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

09/10/2007 | 10:35 | מאת: נערה

שלום רב. התגלתה אצלי לא מזמן אפילפסיה. ההני נוטלת שתי תרופות- אחת בהגברת המינון והשניה להגן עלי מפני התקפים נוספים (עד שהמינון של התרופה השניה יהיה מאקסימלי). אני סובלת מתופעות לוואי שונות כגון: סחרחורות שמביאות אותי לחוסר יציבות ואיזון של הגוף, טשטוש בראייה, קשיים בנשימה הן ביום והן בלילה, שינויים בטעם. בלילה אני מתקשה להרדם מפני שאני מרגישה מאוד לא טוב וכשאני עוצמת את עיניי אני מרגישה נדנוד של הגוף ועוברים לי זרמים לאורכו, הלוך ושוב. יש לציין כי עברתי שני התקפים כמעט רציפים וקשים והEEG שבוע לאחר ההתקפים יצא לא תקין ובמהל האשפוז שלי התפרק לי שריר בכמות יחסית גבוהה בגוף. אשמח אם תשובתי תענה בהקדם, תודה מראש.

18/10/2007 | 07:18 | מאת:

שלום רב את לא רושמת את שמות התרופות , אך אני יכולה רק באופן כללי להגיד שיש תופעות לוואי לתרופות אנטיאפילפטיות שונות , חלקן תלויות ברמה בדם שבודקים ואפשר להסדיר לחלק מהן חלקן כתגובה לתרופה , חשוב לקבל את המינון והתרופה הנכונה על מנת למנוע התקפים (כל התקף גורם להתכווצות שרירית חזקה עם פירוק שרירי ועלית CPK ) אם את מרגישה לא טוב את חייבת לחזור לנוירולוג המטפל להתאמת טיפול . חוסר שינה הנו גורם סיכון להתקפים לכן חייבים לישון טוב בכל מחיר . כל טוב