בדיקות ליתר לחץ דם תוך גולגלתי

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

07/10/2007 | 16:35 | מאת: א

איזה בדיקות צריך לבצע כדי לשלול יתר לחץ דם תוך גולגלתי ? איזה תחום אחראי על הבדיקה הזאת עיניים או ניורולוגיה ?

12/10/2007 | 04:05 | מאת: א

אני צריך לציין שאני מרגיש את המוח במצב עמום ברוב הזמן ולעיתים מתלווה לזה טשטוש ראיה קל למשך כדקה ולעיתים מתלווה לזה כאב בנקודה שמחברת את הצוואר ואת הגולגולת בחלק האחורי של הראש (האם זה יכול להיות מכיוון שאצלי הצוואר כפוף קדימה כבר הרבה שנים) כמו כן אני בחור בן 25 גובה 1.83 מטר משקל 112 קילוגרם העמימות של המוח נעלמת לכ-18 שעות עם אני עושה כושר גופני ונעלמת לכ-חצי שעה אם אני שוטף את הראש כמו כן שמשך 5 שנים השתמשתי במינוקסידיל נגד התקרחות אך הפסקתי להשתמש ביצעתי בדיקת ct מוח ללא נוזל ניגוד והבדיקה יצאה תקינה האם יכול להיות שיש לי לחץ תוך גולגלתי ? האם הבדיקה לגילוי לחץ תוך גולגלתי דורשת הפניה או שהרופא ניורולוג \ עיניים יכול לבדוק אותה לבד במרפאתו ?

15/10/2007 | 05:57 | מאת:

שלום רב לחץ תוך גולגולתי מוגבר זה תחום שמתעסקים נוירולוגיים ונוירוכירורגיים כאשר רופאי העיניים יכולים לאבחן על בסיס בדיקת עיניים . כל טוב

19/10/2007 | 04:33 | מאת: ח

שלום לך ידיד שלי עבר תאונת דרכים שבמהלכה הוא איבד את הכרתו למשך זמן קצר ולאחר מכן בוצע בו במקום נסיון החייאה ע"י עובר אורח והוא עבר לבי"ח הורדם והונשם עם חבלות ראש והלחץ התוך גולגולתי שלו עולה ויורד בין 8 לכמעט ארבעים עבר ניתוח בראש לניקוי הדם במוח ועשו לו את הבדיקה של מוות מוחי או נזק מוחי וגילו שלא לכל המוח יש זרימת דם ובחלק יש טפטוף רציתי לדעת מה זה אומר ז"א מה זה בכלל אומר מה ההשלכות של הדברים האלו לגביי העתיד והאם היו מקרים ואנשים יצאו ממצבים כאלו וחזרו לתפקוד נורמאלי בהמשך חייהם.