אירוע מוחי - אודה על תשובה דחופה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

27/07/2007 | 17:51 | מאת: גילה

שלום, אבי בן 58 עבר השבוע חשש לאירוע מוחי או אירוע מוחי קטן. הוא פונה לביח שם רצו לאשפזו והוא סירב. הוא סובל מזה מס שנים מלחץ דם גבוה מאד ולמיטב ידיעתי הכדורים לא עוזרים. כמו כן עודף משקל גדול והמון לחץ ביומיום , מסיבות שונות. בנוסף אביו נפטר משבץ מוחי וגם אחיו הגדולים ,קיבלו בזה אחר זה, שבצים מוחיים, בדרגות חומרה שונות. מכיוון שהוא סירב להתאשפז, שיחררו אותי בצירוף כדורים והפניה לסי. טי. נא הנחה אותי כיצד לעזור לו - האם נדרשות בדיקות נוספות מעבר לסי. טי. ?? מה עלינו לעשות? אנו חוששים שהשבץ מתקרב ואנחנו די חסרי אונים , אבל אני בטוחה שיש מה לעשות. אודה על עזרתך והנחייתך המפורטת תודה מראש!! גילה

04/08/2007 | 21:44 | מאת:

שלום רב אני מבינה שאת מכירה את היסטוריה של המשפחה וגורמי הסיכון לאירוע כמו :רקע משפחתי , גיל מתקדם (בעיקר מעל 65) , עודף משקל , יתר לחץ דם . כדי למנוע את האירוע חייבים לתקן את גורמי הסיכון : להיכנס לתוכנית דיאטה מסודרת ולהוריד משקל , הדבר ישפר שינה ורמות לחץ דם , כמו כן הסיכון לסוכרת והיפרליפידמיה , שיחד מעלים את הסיכון אחד לשני , הליכה רגלית ופעילות גופנית סדירה, מדללי דם כמו אספירין קבוע , ביצוע CT מוח לאחר אירוע הקטן , כמו כן לברר קרישות דם יתר , רמות שומנים בדם , דופלקס צווארי ואקו לב . כל זה פרושו הבירור הבסיסי לאירוע במטרה למנוע את האירוע הבא על ידי גילוי מוקדם של העיות אחרות . בהצלחה