CMT ונכות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

21/07/2007 | 15:50 | מאת: בובי

שלום רב, לאחותי יש מחלת עצבים הנקראת CMT (שארקו-מאריי טוט) וקשה לה ללכת, בין השאר. אנו מעוניינות להשיג לה תו חניה למען הקלה על סבלה, האם אתה חושב שניתן לקבל אחוזי נכות מעל 60% בשל מחלה זו? תודה רבה בובי

01/08/2007 | 09:11 | מאת:

שלום רב לא ברורה לי השאלה תו חניה ניתן לקבל על בסיס מכתב המלצה של הנוירולוג המטפל לגבי רמת הנכות צריך לברר את רמה התפקודית ולאחר מכן לחשב נכות , אחוזי הנכות הנם פונקציה של רמה התפקודית ולא של מחלה , אנשים שונים עם אותה המחלה יקבלו אחוזים שונים לפי הפגיעה התפקודית הקשורה למחלה ולא לפי שם המחלה . כל טוב