CT אא"ג / ראש

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

15/06/2007 | 11:12 | מאת: איתמר

ד"ר שלום. אני סובל מזה תקופה של למעלה משנה+ מכאבי ראש בקדמת הראש ולעיתים גם בצדדים. כתוצאה מזה אני משתמש במשככי כאבים (אקמול/נורופן) אבל לעיתים זה לא עוזר. נבדקתי על ידי נוירולוג שהפנה אותי לאא"ג (טוען שייתכן ומדובר בבעיה בסינוסים) אא"ג בדק וטען שכנראה וזה סינוסיטיס כרוני ומכאן הסיבות לכאב הראש החוזר על עצמו - הוא כבר דיי אבחן את זה ובקש שאעשה CT סינוסים). אציין כי אני (בן 22) אסמתי (בודיקורט, ונטולין), אלרגי לאבק ונזלת אלרגית (טלפסט 180). הטיפול הנ"ל לא תמיד עוזר. ולעיתים תכופות כאבי הראש מלווים בקשיי נשימה. רופא המשפחה הפנה אותי לCT ראש וסינוסים. היא כתבה שעליי לעשותו ללא חומר ניגוד. השאלות שלי הן: 1. מהו חומר הניגוד? 2. מה הוא תורם לבדיקת כשעושים אותו? 3. האם ביצוע CT סינוסים ללא חומר זה פוגעת בתוצאות שלו/ביכולת אבחון התוצאות שלו? 4. ממה שהבנתי מחברים / אנשים מבוגרים במשפחתי, כשהם עשו CT ראש (ואני מדבר כעת רק על CT ראש) בזמנו אכן הזריקו להם חומר ניגוד מסוג כלשהו. האם עצם זה שלא יוזרק לי החומר תפגע בתוצאות או באמינות של הCT ראש? תודה מראש!!! ושבת שלום :-)

21/06/2007 | 04:31 | מאת:

שלום רב חומר הניגודי מיועד להבליט מימצאים מסויימים במוח , כאשר יש רקמה דלקתית או גידולית שקולטת את החומר במיוחד והמימצא יותר ברור . אם מטרת הבדיקה שלילת מימצאים שקולטים את החומר וללא החומר לא ניראים טוב אז יש הצדקה לבקש זה . כאשר מטרת הבדיקה דברים אחרים שהחומר לא תורם כלל ובמיוחד כאשר יש אסטמה או מחלות אלרגיות שהחומר יכול להחמירן מיותר להזריק חומר . לגבי הסינוסים אין משמאות לחומר הניגודי . כל טוב