שאלה בקשר לפרקינסון

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

13/06/2007 | 20:24 | מאת: שי

שלום רב ד"ר מריאטה אנקה ! ברצוני לשאול מ'ס דברים ... עקב חשש שלי מרעידות שהחלו לי בגפיים בעיקר באגודלים ולפי מה שקראתי ישנם גם עוד סימפתומים כמו חוסר תיאבון... והזעה בכפות הידיים שגם לזה התחלתי לשים לב... בסה"כ זה בערך כבר כחודש מאז שזה התחיל... ואני די מפחד... קראתי שלקיחה משולבת של נוגדי חימצון כגון ויטמין אי סי וסלניום עוזרים ובעיקר שמן דגים שעשיר באומגה 3 שעוזרת ביצור דופמין... ואני לוקח ואכן יש שיפור ... ברצוני לדעת על פי מיטב הידע שלך האם אלו הם הסממנים של המחלה או שלא בטוח... ויותר מזה האם במידה ו... יש כיסוי תרופות ע"י הביטוח של כללית מושלם ?? או שאני צריך לעשות ביטוח מיוחד ? מה גם שישנה תקופת ההכשרה כך שזה די פרדוקסלי... אשמח ליעוץ ולעזרה וגם למילת הרגעה אם אפשר... ( : תודה מראש

15/06/2007 | 07:22 | מאת: ריקי

שלום. שמעתי לאחרונה על תרופה חדשה לחולי פרקינסון, מדבקות ששמים על הגוף. האם אפשר לקבל מידע ? תודה ריקי

18/06/2007 | 08:06 | מאת:

שלום רב לא ברורה לי השאלה . לפרקינסון יש תרופות מרובות שהן בכיסוי הביטוח בישראל בכל הקופות . לגבי אבחנה של פרקינסון , לא מספיק הרעד והחוסר מצב הרוח . צריך להבדק מסודר על ידי נוירולוג ורצוי מנוסה בהפרעות תנועה כדי לתת תשובה מדויקת . בנוסף מחלת הפרקינסון ניתנת לטיפול תרופתי שמאפשר שנים רבות של איכות חיים טובה , אין כל צורך להכנס לפניקה בגלל שמועות . כל טוב