מנגיומה לאימי בת 62

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

12/06/2007 | 09:25 | מאת: דקלה

אימי בת 62 סובלת מלחץ דם גבוהה מזה מספר שנים ומטופלת בתרופות להורדת לחץ הדם. לפני כחודש החלה להרגיש זרמים וחולשה ביד שמאל ובפה בצידו השמאלי, כמו כן חלו תסמינים של מעין "פקק" באוזניים. לאחר ברור נוירולוגי שכלל בדיקת C.T התברר כי היא לא עברה אירוע מוחי אך נאמר כי לא ניתן לשלול מנגיומה בצד שמאל. הנוירולוג המליץ לאימי לחזור לבדיקת C.T בעוד כשנה. מיותר לציין את הלחץ שמשפחתי ובעיקר אימי נמצאים בו. קודם כל הייתי רוצה להבין מהי בדיוק מנגיומה מה הטיפול בה והאם ניתן לעשות משהו כרגע מבלי להמתין כל כך הרבה זמן. תודה

16/06/2007 | 22:56 | מאת:

שלום רב לא ברור לי למה כל השאלות האלה לא נשלאלות על ידי הרופא המטפל שרואה גם את הצילוםמ וגם את החולה . זה המצב האידיאלי לענות לשאלה . בצד שני אין כל קשר בין מנינגיומה משמאל לבין תסמינים משמאל . בצד שלישי מנינגיומה קטנה יכולה לגדול (זה גידול שפיר שגודל לאת ) או לא במשך שנה לכן מומלץ לבצע ביקורת בעוד שנה . והדבר החשוב ביותר , התסמינים משמאל מעלים שלאות לגבי הפוטנציאל של האם לפתח אירוע מוחי מלא , לכן חייבים לבצע בירור כולל דופלקס צווארי ואקו לב ולספק דילול דם אופטימלי על ידי אספירין או פלביקס למניעת אירוע . כל טוב