רגישות לאור ולרעש

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

09/06/2007 | 18:01 | מאת: חנה

נער בן 12 מתלונן על רגישות לאור ולרעש. הוא לא יכול להתרכז וללמוד בכיתה רגילה כי האור והרעש מפריעים לו. רוב הזמן הוא מעדיף לשבת בחדר חשוך וגם כאשר היה בדיכאון לפני כשנה ביקש שנחשיך את הבית. ברצוני לדעת מה פשר התלונה שלו, האם זאת בעיה נוירולוגית? והאם יש טיפול?

16/06/2007 | 20:59 | מאת:

שלום רב צריך להבדק על ידי נוירולוג (יש פוטופוביה ופונופוביה שמלוות מיגרנות או מחמירות הפרעות קשב וריכוז ) וגם עלידי פסיכיאטר ילדים ונוער ( יש גם מצבים של פוביה חברתית או רגישות אחרת ) , לקבוע טיפול לפי הצורך ולהחזיר אותו למסגרת חברתית בהדרגה . כל טוב