סחרחורות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

08/06/2007 | 03:46 | מאת: אמיר

מראש אני מתנצל על אורך ההודעה... ברצוני לקבל עצה מה עליי לעשות כי תשובה מספקת מהרופא המשפחה לא קיבלתי. אני בן 27 סטודנט, בריא, פעיל ודי שמח בחלקתי. לאחרונה (כחודש) אני סובל מסחרחורות קלות שמשפיעות קשה על חשיבה צלולה, קשה לי להגדיר במילים את התחושה. תסמינים נוספים הינם חוסר שינה הנובעת מאי יכולת להירדם, הרגשת בילבול קבועה הדומה לאדם שהוער משינה ולא בדיוק סגור על היכן הוא נמצא. הגעתי לרופא שלי לאחר שעברתי "התקף" שבוא התחושה שתיארתי התאצמה והביאה אותי לתחושה שאני על סף איבוד ההכרה. אני מבין שהיה אלמנט של "התקף חרדה" אבל לטעמי הוא בא כתוצאה של משהו פיזי. בדיקות הדם שעשיתי יצאו תקינות כולל TSH שהיה בנורמה. אני קצת מאוכזב וחסר אונים מה עליי לעשות כעט אל מול מערכת הבריאות. לטעמי וגם לסובבים אותי לא מדובר בדבר פסיכוסומטי כזה או אחר, אבל גם אם זו הבעיה אין כרגע שום בדיקה או טיפול נוסף שנשלחתי לעשות. אשמח לקבל את עזרתכם ו/או המלצה מה עלי לעשות, בברכה אמיר

16/06/2007 | 20:41 | מאת:

שלום רב נכון שלפני לקבוע בעיה פסיכוסומטית חייבים לשלול בעיה אורגנית . מה שאתה מתער מזכיר אירועים מסוג SYNCOPE , חולשה , סיחרור , כמאת התעלפות . בדיקה קרדיאלית כולל אקג ורישום אקג ל24 שעות (HOLTER ) עם בדיקת לחץ דם אורטוסטטי או בשינוי תנוחה משכיבה לעמידה אלה דברים שהייתי ממליצה . בנוסף לשפר שעות ואיכות שינה . כל טוב