כאבי ראש מתגברים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

15/05/2007 | 09:22 | מאת: לילך

שלום רב, אני בת 22, בריאה בדרך כלל. מזה מספר חודשים אני סובלת מכאב ראש ברקות בצורת לחץ מתמיד- מהבוקר עד הלילה, אשר לא מרים משינה. עשו לי CT מוח עם חומר ניגוד והוא תקין. הנוירולוג קבע שמדובר כנראה ב-tension headache (הפסקתי ליטול גלולות לפני חודשיים ולא הייתה שום הטבה בכאב, בדיקה אצל רופא עיניים הייתה תקינה, אורטופד קבע שאין קשר בין עקמת לכאב ראש).נתנו לי תרופות להרגעה (לוריוול), תרופות להרפיית שרירים (מוסקול), תרופות להורדת הכאבים (אטופן לחמישה ימים, אלגוליזין) וזה לא עזר כלל. בשבוע האחרון הופיעו גם בחילות וסחרחורות, ולכן המליצו לי לקחת מיגרולב או לעבור טיפול ארוך טווח באלטרול (חודש התרגלות ואחריו מעבר למינון גבוה יותר). מה עדיף? מה עוד יכול לגרום לכזה כאב ראש? האם בדיקת CT יכולה לפספס משהו ש-MRI כן יראה? אני נורא מפחדת לאור העובדה שהופיעו אצלי גם בחילות והרעה בכאבים... מה עלי לעשות? תודה רבה מראש על העזרה!

20/05/2007 | 20:23 | מאת:

שלום לך צריך לבדוק את כל צורת התעסוקה , רקע גופני , נפשי , הפרעות שינה ותזונה , פעילות גופנית מאוזנת , כל זה משפיעה על כאבי ראש . כאבי ראש בד"כ אינם מחלה אלה סימפטום של אי סדר מסוים בגוף , לכן נכון לבדוק את הכל ולתקן שינה , תזונה , רמת סטרס ,...הסבירות למצא בMRI מוח סיבות לכאבי ראש מסוג זה לאחר שCT היה תקין מתקרב ל0 . זה נכון לקבל טיפול מניעתי עם אלטרול למספר חודשים. כל טוב