בחילות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

01/05/2007 | 13:20 | מאת: דנה

שלום רב אמא שלי בת 73 מטופלת שניבאופן קבוע בסימווקסון, רפסל קרטייה ונורמיטל כן נוטלת קלציון לטיפול באוסטופורוזיס לאחרונה נפלה עליה צרה חדשה ניוון שרירים שמתבטא בעיקר בדיבור יש לה קושי בבליעה אך באכילת מוצקים תקין היא התחילה בנתילת רילוטק תופעות לוואי שהיו לה בהתחלה רק כאבי ראש היא כבר נותלת תרופה זו חודשיים ולאחרונה יש לה חוסר תיאבון ובחילות קשות רק בזמן לקיחת האוכל היא מסוגלת לשתות רק ריוויון היא יורדת במשקל ונחלשת מאוד מה לדעתך הגורם לבחילה התרופה החדשה או צרה נוספת ממחלות המיים שלה? מה עושים? thanks

07/05/2007 | 20:03 | מאת:

שלום רב איני חושבת שהרילוטק סיבת הבחילות אך תמיד אפשר להפסיק למספר ימים ולברר אם זה ממשיך . רצוי להתאים לה תזונה קלה למצבה ,ENSURE ונוזלים , ולקחת בחשבון שקשי הבליעה יכולים לשלב גם בחילה או תגובת הקאה כחלק ממנגנון ההגנה כנגד אספירציה . הייתי ממליצה בדיקת מנגנון בליעה ויעוץ של רופא גסטרו . לפעמים הפטרון לשמירת קמת תזונה טובה הנו הכנסת זונדה מסוג PEG ישר לקיבה כל טוב