אבחון נוירולוגי בהריון

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

17/03/2007 | 10:15 | מאת: ליטל

שלום רב, אני בהריון שבוע 36+2. לפני כשבוע וחצי החלו לי אפיזודות חולפות של הרדמות, חולשה ונימול ברגל וביד ימין לסירוגין. נשלחתי למיון שם עשו לי מספר בדיקות: CT, EEG, בדיקות קרישה, דם, פונדוס עיניים, בדיקות נוירולוג. מבחינת העובר אין בעיה. טרם הגיעו תוצאות בדיקות הקרישה וה - EEG. בבדיקת ה - C/T לא נמצא ממצא פוקלי או דמם. אך יש הרחבה קלה של חדרים לטרלים והחדר הרביעי. בבדיקת נוירולוג נרשם: RT.BRRACH PLEXOPATHY מדובר בבעיה פריפרית. שוחררתי עם המלצה לביצוע MRI. לא ניתן לי הסבר מה משמעות נתוצאות. מה אומר אבחון הנוירולוג? ומה אומרת התוצאה של ה - CT? אודה לתשובתך.

22/03/2007 | 07:18 | מאת:

שלום לך הלידה קרובה והרבה פעמים תופעות שונות חולפות לאחר מכן . אם נאשתה בדיקת הדמיה (CT מוח שתקין אצלך ) וקרישיות דם יתר , אלה דברים בסיסיים . רצוי להשלים עם בדיקת אקו לב בדיקת כלי דם צווארים , כאשר כל זה מחייב בירור לאירוע . לגבי החשד לבעיה פריפרית אין בזה סכנה משמאותית , חייבים בדיקת EMG כדי לאשר את החשד וניתן להמשיך עם זה גם לאחר הלידה . כל טוב