טיפול תרופתי להפרעת קשב וריכוז והיפראקטיביות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

12/03/2007 | 20:27 | מאת: דלאל

שלום לך ד"ר מריאטה אנקה אני סטודנטית לחינוך מיוחד. ובתחום הלימודים שלי, אני עושה עבודה בנושא הטיפול התרופתי להפרעת קשב וריכוז ו ADHD . יש לי כמה שאלות, שמחפשת להן תשובות: 1) אם ממליצה בטיפול התרפתי וכדי לנסות תרופה כלשהי לטיפול בילד ADHD? ואם את ממליצה על תרופה כלשהי? 2) מהן ההשפעות ותופעות הלוואי, בטווח הארוך ובטווח הקצר, של התרופה המסוימת הזו? או בדרך כלל? 3) איזה מינון אתה רושם, ובאילו שעות יש ליטול את התרופה? 4) כל כמה זמן עלינו להביא את הילד לבדיקה במהלך נטילת התרופה? תודה מראש דלאל אבומוך

16/03/2007 | 12:32 | מאת: ד"ר מריאטה אנקה

16/03/2007 | 12:42 | מאת:

שלום רב יש GUIDELINES ברורים לכל תרופה ושימושה , כאשר כל רופא מתאים את ההמלצות הכלליות לצריכים של החולה הספציפי ,ובמיוחד בהקשר לריטלין לשעות והימים שהילד זקוק לעזרה . אני לא חושבת שצוואת חינוך מיוחד אמור לשפוט או לעתיק טיפול רפואי , לא מדובר בפורמולות מטמטיות ולא באותה המקצוע . מדיניות הכללית שלי היא שכל ילד או מבוגר עוברים בדיקה והערכה נוירולוגית מלאה לפי הבעיה הספציפית שלו , ובהמשך לאחר שנשללו מחלות אחרות ו\או בעיה רגשית ובעיות שינה עוברים מבחן CPT , אני ממליצה על IVA PLUS , עם וללא ריטלין ובהמשך יש את הסיכום עם המלצה כן או לא לגבי ריטלין באופן כללי עם התאמת הטיפול לצריכים של הנבדק. כל טוב