איבוד חוש טעם וריח

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

11/03/2007 | 09:12 | מאת: אלי

שלום ד"ר מריאטה אימי בת 55 וסובלת מזה כחודשים מאיבוד חוש הריח והטעם לסירוגין (בזמן האחרון כמעט באופן מלא), הייתה אצל רופה א.א.ג עשה את כל הבדיקות האפשריות ושלל הכל. המליץ לה בעוד חודש לבצע C.T במידה וזה לא עובר. יש לציין שהתופעות החלו לאחר השתלת שתלים בשיניה (קיבלה זריקה מקומית באזור השיניים הקידמיות). האם נראה לך שיש קשר לטיפול השיניים / הזריקה שהיא קיבלה? ולמה הרופא שלך אותה לעשות C.T , האם יש קשר נוירולוגי או משהו אחר שאנחנו לא יודעים? אודה על תשובתך!!!

16/03/2007 | 09:45 | מאת:

שלום רב איבוד חושים האלה פרושו פגיעה עצבית הכוללת עצב הריח ועצב הטעם , כאשר כל אחד יכול להפגע לכל אורכו , ממקור יציאתו שזה חלקים של המוח ( ושם יש מחלות שונות, אוטמים ,דלקות , גידולים ) ועד סופו שזה רירית האף או הלשון . נכון שמקובל לבצע בדיקה כפולה , אאג ונוירולוגית ולבצע גם הדמיה מוחית. כל טוב