פסיקולציות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

08/03/2007 | 19:30 | מאת: מני

הנני בן 37 , סובל מפסיקולציות מזה כשנה וחצי (ללא חולשה או דלדול שרירים)המאופיינות בקפיצות שרירים רנדומליות בכל הגוף בכל יום. ישנם ימים שיש יותר וישנם ימים פחות. אבל אין יום שעובר ללא עשרות או מאות קפיצות באיזורים שונים בגוף (ידים, רגליים, גב, בטן וכו) בדיקת אמג לפני כשנה הייתה תקינה כמו כן שלוש בדיקות נוירולוגיות שעברתי (האחרונה לפני כ 3 חודשים) תקינות למעט רפלקסים מוגברים בברכיים.בדיקות דם וmri צווארי תקינות. האם תופעה אינטנסיבית של קפיצות שרירים מזה כשנה וחצי ללא חולשה או דלדול שרירים יכולה לשלול באופן סביר את מחלת האלס???הנני מאוד חרד לעניין . אנא חוות דעתכם

14/03/2007 | 06:11 | מאת:

שלום רב פסיקולציות יכולות להופיע בעוד מצבים מאשר ALS , חרדה, בעיה שורשית עקב שינויים של חוליות בגב, פעילות פיזית אינטנסיבית . יתכן שאתה שייך לקטגוריה מסויימת מכאן . בדיקות שעברת שוללות את המחלה הניוונית בשלב זה . לדעתי צריך להתאים לך טיפול תרופתי וצורת חיים משפרים את התופעה וגם המחשבה כל טוב