"טיק" או הרגל

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

08/03/2007 | 01:18 | מאת: טלולה

זה מספר שנים שאני עושה משחקי ראייה עם העיניים (שבאים לידי ביטוי ע"י מיצמוץ של עין אחת). אני כבר כ"כ רגילה וקשה לי להפסיק למרות שאני רוצה בכך מאחר וזה עושה רושם מוזר וחריג. האם זהו "טיק" או הרגל? מה ההבדל בין השניים? כיצד ניתן לאבחן? וכיצד ניתן לטפל בהם? תודה רבה

12/03/2007 | 19:11 | מאת:

שלום לך קודם כל צריך לראות את זה כדי לאבחן . כיווץ שרירי העין סטריאוטיפי למשך שנים יכול להיות ספזם או דיסטוניה מקומית יותר מאשר טיק , טקים לא קבועיים חולפים וחוזרים ועוברים גם למקומות אחרים . יש טיפול מועדף שהנו הזרקת בוטוקס לשרירי המעורב. כל טוב

12/03/2007 | 23:41 | מאת: טלולה

תודה רבה על תשובתך. למרות זאת אשמח אם תפרטי מהו ספזם או דסיטוניה מקומית, בנוסף אשמח גם את תסבירי איך עוזר הזרקת בוטוקוס והאם זה יעיל לתווך ארוך או רק לתקופה בה מזריקים. בנוסף אם תוכלי, ארצה גם לדעת מהם אפשרויות טיפול נוספות במקרה של טיק או האחר? תודה רבה