bfnc ופרכוסים בילדות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

07/03/2007 | 10:41 | מאת: סיון

שלום, אמא שלי סיפרה לי שכשהייתי תינוקת סבלתי מפירכוסים וקיבלתי כטיפול ואליום. כיום אני בת 26 ובריאה (כך לפחות נראה לי..). במסגרת לימודים למבחן בפרמקולוגיה נתקלתי במונח (BFNC (benign familial neonatal convulsions ניסיתי לחפש מידע נוסף ולא הצלחתי להבין האם יש קשר בין הפרכוסים שלי לזה? יש סיכוי שאפתח אפילפסיה? או אחד מילדיי העתידיים? האם לאדם יכל להיות BFNC והוא לא ידע על כך? תודה רבה

12/03/2007 | 18:42 | מאת:

שלום רב ידוע שהנטייה לפתח אפילפסיה בגיל מבוגר קיימת אצל משפחות עם אפילפסיה בילדות . אין סטטיסטיקה מדויקת אך באפילפסיה ניאונטלית מכל סוג התגלו דפקטים מבניים בתעלות המלחים השונים ( נטריום , קליום ) כאשר מדובר בCHANELOPATHIES . הדפקטים האלה יכולים לשמש כסיבה להפרעות גם בגיל מבוגר ברמה מסויימת ( חלק נכבד מאפילפסיה של גיל המבוגר - IDIOPATHIC EPILEPSY ?נקשרת לדפקטים מסוג זה ) . יש לנהוג בזהירות ובניהול חיים בראיים עם שמירת שינה מסודרת , ריחוק מחומרים טוקסיים ומגרים (אלכוהו , סמים ) ועירנות לאיבודי הכרה.וזה למרות שאין הוכחה ברורה לגבי קשר ישיר בין מחלת הילדות לאפילפסיה מבוגרת. כל טוב