נשירת שיער

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

28/10/2006 | 15:39 | מאת: יעל

שלום רב , אני בת 30 וסובלת מנשירת שיער . נטלתי גלולות יסמין במשל כ3 שנים והפסקתי ליטול אותן לפני כשבעה חודשים.התחילה לי נשירת שיער מאסיבית לפני כ 3 חודשים . הלכתי לרופאת עור שרק מיששה את השיער וציינה שאני לא סובלת מהתקרחות .... במקביל עשיתי בדיקות דם וגיליתי שיש לי אנמיה קלה והמוגלבין נמוך- אני לוקחת כדורי ברזל טבעיים של אלטמן ( היחידים שלא גורמים לי לעצירות ) . התזונה שלי מאוזנת ( בפיקוח דיאטן קליני) הנשירה ממש חריפה ומלווה בגירודים בקרקפת , יוצאים לי לעיתים פצעים - התחלתי להשתמש בשמפו טבעי ולבסוף הגעתי לשמפו פולטן לנשים - אני לא יודעת עד כמה זה עוזר . במקביל יש לי יובש בפה שלא מרפה וקראתי שזה גם כתוצאה מחוסר איזון הורמנולי . התחלתי לעשות גם דיקור כדי לנסות לאזן זאת אני די מתוסכלת - אפילו הסתפרתי קצר ואני חוששת שכל השיער שנשר לא יחזור .... האם הנשירת שיער אכן מקורה בהפסקת הגלולות - וכמה זמן זה לוקח להתאזן ? האם השיער שנשר יחזור ? תודה

29/10/2006 | 10:48 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום יעל, ידוע כי אחת הסיבות לנשירה היא הפסקת גלולות, אך גם חוסר המוגלובין גורם לנשירה. כדאי לבצע בדיקות דם לאחר חודשיים של נטילת ברזל, עם הפסקה בת שבועיים, שאולי זה לא יעיל. במקרה שזה הורמונאלי, זה ילווה בשיעור יתר בשאר חלקי הגוף. יש לגשת לרופא לבדיקה זו.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות