בדיקת שיער מיקרוסקופית

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

21/10/2008 | 22:28 | מאת: אריק

שלום דוקטור הייתי אצל רופא מומחה שיער הוא נתן לי בדיקות דם. הבדיקות דם יצאו תקינות מבחינת כל הדברים(הורמנונים והכל). הוא המליץ לי לעבור בדיקה מיקרוסקופית של השיער (תןלש שיערה או 2 מקדמיה ו עוד 2 מאחורה) דוקטור רציתי לדעת בבקשה מה הבדיקה הזו בדיוק והאם היא אמינה למה היא מועילה וטובה ולמה היא גורמת (האם היא יכולה לעזור לי) מה אתה יודע על הבדיקה הזו? חשוב לי לדעת מכיוון שבדיקה כזו עולה 800 שח אשמח לתשובה

22/10/2008 | 10:22 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום אריק, 1. בדיקה מיקרוסקופית – מאפשרת לראות אם השיער חולה, או אם יש בו פגם גנטי או פגם נרכש כלשהו. 2. ט?ריכו?גרם – בדיקה מיקרוסקופית של שורשי השיער. את הבדיקה מבצעים באמצעות תלישה של 50 שיערות בשניים או שלושה מקומות שונים בקרקפת. בכך למעשה בודקים באיזה מצב נמצא שורש השיערה. ניתן להבדיל בין שורש בשלב הצמיחה (anagen) לבין שורש בשלב הנשירה telogen)). ברוב ההתקרחויות, במיוחד במצב של התקרחות גנטית הורמונלית, רוב השיערות נמצאות בשלב הנשירה telogen)). ישנן מחלות מסוימות, שבהן השיער מצוי בשלב הצמיחה anagen)) ובכל זאת הוא נושר – למשל, לאחר טיפול כימותרפי.

22/10/2008 | 10:25 | מאת: אריק

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות