לד"ר אלכס גינזבורג

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

22/09/2008 | 00:47 | מאת: א.

שלום רב, ברצוני לשאול עצתך; האם זה נכון (לפי המלצת רופא עור), רצוי וכדאי לחפוף השיער בשמפו נגד קשקשים על בסיס יומיומי לבחור בן שלושים, הסובל מעט מקרקפת שמנונית ומעט פיצעונית וכנראה עכב כך מתחילתה של דלילות שיער, אך במפורש ללא בעיית קשקשים, ואם כן באיזה שמפו הייתה כן ממליץ? תודה מראש!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

22/09/2008 | 11:53 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום א, קודם כל, אינך סובל מתחילתה של דלילות בשיער עקב השמנוניות בקרקפת, מדובר בשתי תופעות המופיעות ביחד בעקבות ה-DHT. השמנוניות של הקרקפת נגרמת מפעילות יתר של בלוטות החלב בעקבות הורמון ה-DHT והדלילות בשיער נגרמת גם היא ע"י ה-DHT. לטיפול בקרקפת השמנונית אכן מומלץ להשתמש בשמפו לטיפול בקשקשים, אני לא ממליץ על שמפו ספציפי, אני ממליץ לקנות שלושה סוגי שמפו וכל יום להשתמש בשמפו אחר.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות