פרופסיה ו SIDE EFFECTS

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

21/09/2008 | 14:05 | מאת: עידו

ד"ר אלכס שלום אני גבר בן 28, לאחר פגישה עם רופא עור והמלצתו על נטילת פרופסיה על מנת להאט את הידללות השיער. רציתי לשאול: 1) האם תרופה זו משפיעה על רמות הטסטוסטרון (חשוב לי מאוד מאחר ואני ספורטאי פעיל המתאמן 5-6 ימים בשבוע אימוני משקולות, שחייה ורכיבה על אופניים). ואם כן האם התופעה הפיכה? 2) האם משפיעה על ריכוז\איכות\ספירת הזרע. ואם כן האם התופעה הפיכה? 3) האם ישנן עוד SIDE EFFECTS של התרופה אשר חשוב לדעת אותן (השפעות הורמונליות, תפקודיות וכדומה) תודה מראש

22/09/2008 | 11:34 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום עידו, השימוש בםרוםסיה אינו משפיע על הטסטוסטרון אלא על ה-DHT, הורמון שהטסטוסטרון מתפרק אליו, התרופה מורידה את רמת ה-DHT אך אין לכך קשר לפעילות ספורטיבית. פרופסיה אינה משפיעה על ספירת הזרע או איכותו. בקרב 1% מהמשתמשים בפרופסיה מופיעה ירידה בחשק המיני, אין לה תופעות לוואי נוספות.

22/09/2008 | 19:42 | מאת: אוהד

גם אני ספורטאי ולא חוויתי כל פגיעה כתוצאה מהשימוש בפרופסיה (אלא אם השיער על הראש מאט אותי בריצה...)

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות