התחלת התקרחות

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

11/09/2008 | 19:47 | מאת: שאלה לד"ר דינזבורג

ערב טוב ד"ר: בשנה האחרונה ישנה אצלי נשירת שיער,כאשר בחודשים האחרונים הנשירה הוגברה באזור המפרצים ובקדמת הראש.נבדקתי אצל רופא עור לפני שנה שטען שיש סימנים של התחלת התקרחות אך לא ברמה שניתן להסיק בבודאות שזאת התקרחות גברית טיפוסית.בהמלצת הרופא הנני משתמש ברוגין קצף אך אך אינני יכול להעיד על שיפור משמעותי. יש לציין שעדין מצבו של השיער שלי הוא בגדר הסביר,כלומר אף אחד מהסובבים אותי לא מבחין באיזה שינוי בשיער רק אני בתור אחד שמכיר את שערות ראשי יכול להעיד על שינוי משמעותי באובי השערה וכן על כמות השערות על ראשי. שאלתי היא האם במצב הנ"ל כדאי לשקול התחלת נטילת התרופה פרופרסיה?ובנוסף האם ישנם השלכות בריאותית בנטילת כדור לתקופת זמן ארוכה מעבר לאפשרות שנטילת הכדור תגרור אחריה תופעות לוואי? בתודה מראש,

12/09/2008 | 10:12 | מאת: דן

בהמשך לשאלתי הקודמת ברצוני לדעת האם נטילת הכדור פרופרסיה יכולה להביא עמה תופעות כמו אימפוטנציה ודיכאונות ואם ישנה פגיעה בכבד בעקבות נטילת הכדור? בתודה מראש ושבת שלום,

14/09/2008 | 11:38 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום דן, אין סכנה של פגיעה בכבד או דיכאון עקב השימוש בפרופסיה. בקרב 2% מהמשתמשים מופיעה ירידה בחשק המיני.

14/09/2008 | 11:37 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום דן, לא כתבת במשך כמה זמן אתה משתמש ברוגיין קצף - יש להשתמש ברוגיין קצף לפחות חצי שנה על מנת להתחיל לראות תוצאות ולבחון את יעילותה. פרופסיה היא תרופה בעלת אחוזי הצלחה גבוהים - אני ממליץ לך לגשת לרופא העור שלך על מנת לבדוק האם הוא ממליץ לך להשתמש בה. אין נזק עתידי משימוש בפרופסיה..

15/09/2008 | 09:25 | מאת: דותן

אני אישית משתמש בפרופסיה בל שום תופעות לוואי כבר שלוש שנים. אני מבין את הרתיעה של אנשים מכדורים, אבל חבל לא לקחת משהו שכן עובד ובמקום זה להכניס לגוף (או למרוח עליו) כל מיני תרופות שלא עובדות.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות