דילול אצל נשים

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

05/05/2008 | 16:18 | מאת: טל

שלום ד"ר גינזבורג, אני מעוניינת לדעת האם עושים בארץ בדיקות של חוט השערה אצל נשים? היכן? בנוסף, האם יש טיפולים בקרקפת עצמה (כמו מינוקסי), שהאפקטיביות שלהם נשמרת גם לאחר הפסקת השימוש? תודה מראש טופז (בת 26)

06/05/2008 | 11:15 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום טל, ישנן 2 בדיקות שניתן לבצע אצל מומחה: 1. בדיקה מיקרוסקופית – מאפשרת לראות אם השיער חולה, או אם יש בו פגם גנטי או פגם נרכש כלשהו. 2. ט?ריכו?גרם – בדיקה מיקרוסקופית של שורשי השיער. את הבדיקה מבצעים באמצעות תלישה של 50 שיערות בשניים או שלושה מקומות שונים בקרקפת. בכך למעשה בודקים באיזה מצב נמצא שורש השיערה. ניתן להבדיל בין שורש בשלב הצמיחה (anagen) לבין שורש בשלב הנשירה telogen)). ברוב ההתקרחויות, במיוחד במצב של התקרחות גנטית הורמונלית, רוב השיערות נמצאות בשלב הנשירה telogen)).

07/05/2008 | 10:39 | מאת: אביה

האם הבדיקה המיקרוסקופית מבוצעת ע"י רופא עור? אם לא , אז איך מאתרים מומחה כזה בחיפה? תודה

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות