מינוקסי 2%-עבור התקרחות לא גנטית.

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

28/02/2008 | 18:02 | מאת: מיטל

שלום, רופא עור יעץ לי להשתמש במינוקסי 2% לעצירת התקרחות ונשירה הנובעות להערכתו ממתח ומירידה (לא מכוונת) במשקל. האבחון- טלוגן אפלוביום. הטיפול שניתן לי כולל ויטמין B6, אבץ וכאמור- מינוקסי 2% (מינון של פעם ביום במקום פעמיים, מאחר והסיבה היא לא גנטיקה). הבנתי משיחה עם כמה רופאים כי מינוקסי זה "לכל החיים". רציתי לדעת האם לאור העובדה שבעייתי אינה גנטית אוכל להשתמש במינוקסי לתקופה מוגבלת עד אשר אסיים את הטיפול ואז להפסיק (הבנתי ששיער שצומח בעקבות השימוש בתכשיר, נושר כשמפסיקים את השימוש. השאלה היא האם יש חשש ששערות שצמחו באופן טבעי תשורנה גם הן). שאלה נוספת: קראתי כי היצרן טוען שבתחילה תתכן נשירה מוגברת שלאחריה תופיע צמיחה של שיער. הרופא המטפל אמר לי כי תופעה כזו אכן מוכרת, אולם רק אצל אנשים אשר סיבת התקרחותם היא גנטית. אשמח לשמוע חיזוק לטענה זו (או לחילופין, הסתייגות..). תודה מראש, מיטל.

02/03/2008 | 09:56 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום מיטל, ראשית, אני ממליץ על גירסת 5%, מכיוון שהיא יעילה יותר. זה נכון שכאשר מפסיקים את השימוש השיער שצמח בעקבות השימוש נושר. תופעת הלוואי של נשירת שיער בתחילת שימוש עשויה להופיע גם במקרים של התקרחות לא גנטית.

02/03/2008 | 11:07 | מאת: מיטל

תודה. האם תופעת הנשירה המוגברת משמעותית יותר בשימוש עם 5%? כמו כן, האם כדאי לעבור למינון המקובל של פעמיים ביום (כרגע אני משתמשת במינוקסי פעם ביום בהוראת הרופא מאחר וזו לא התקרחות גנטית).

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות