נשירת שיער לאחר לידה

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

21/02/2008 | 23:49 | מאת: לי

שלום רב, אני ארבעה חודשים לאחר לידה, מניקה הנקה מלאה. לפני כחודשיים התחילה לי נשירת שיער רצינית מאוד. קראתי שאחת הסיבות לנשירת שיער לאחר לידה היא שינויים הורמונלים בגוף, ויש לאכול תזונה מאוזנת וטובה. למרות שאני אוכלת טוב מאוד, הנשירה לא מפסיקה ואף מתגברת. רציתי לדעת האם אפשר ליטול כדורי אבץ (אשר מומלצים לנשים עם נשירת שיער) בזמן שאני מניקה, והאם זה בכלל יעזור. אשמח לתשובה. תודה

24/02/2008 | 09:28 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום לי, זה נכון שלאחר לידה עשויה להיות נשירה משמעותית, אפילו עד שנה לאחר מכן. אני ממליץ לגשת לרופא על מנת לוודא שאין לך חוסרים מסוימים. רווחת הדעה שחסר אבץ הוא הגורם לנשירה, אך אחוז הנשים הסובלות מנשירה בגלל חסר אבץ, הוא נמוך. ואף על פי כן, דיאטה דלת ויטמין B או אבץ עלולה לגרום לנשירה ולאיבוד תכונות של השיער. חסר אבץ יאובחן בבדיקת דם, ובהמלצת הרופא ניתן לקחתו כתוסף מזון.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות