Alopecia Areata?

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

24/01/2008 | 00:01 | מאת: Aharon

שלום. רציתי לשאול בקשה,אני נוטל על בסיס יומי קולכיצין 0.5 מ"ג *2 ליום עקב מחלת FMF כבר שנה בערך. לפני כחצי שנה התגלה אצלי טלאים (PATCHES) בזקן שבהן יש מחסור בשיער(2 טלאים),הטלאים האלו עם הזמן התרחבו במעט. כיום גיליתי ליד האוזן בפאות גם מחסור בשיער בצד שמאל. אני מאוד מודאג מהתרחבות בהמשך. האם זה יכול להיות כתוצאה מתרופה?האם לגשת לרופא עור? נ.ב. אני מצטער מראש אם אני שואל לא בפורום הנכון פשוט לא מצאתי באתר פורום שמתעסק ברפואת העור.

27/01/2008 | 11:42 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום אהרון, יכול להיות שהתרופה שאתה נוטל גורמת לנשירה, אך היא אינה גורמת לקרחות. יכול להיות שמדובר באלופציה אראטה, ועל כן, יש לגשת לרופא עור בהקדם.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות